Kedvenc receptünk mindenki nagymamájától
2022.10.21 - Balatonica
A héten 76 évesen elhunyt Frank Júlia 130 receptkönyvet hagyott maga után. Disznóságok könyve, Semmiből valamit, Ínyenc-konyha: biztosan ismerős címek a nagyink konyhai kredencéről. Az ő emlékének ajánlva osztunk meg egy rafináltan magyaros, gyorsan elkészíthető, igazán frankjúliás receptet.
Csirkemájas lepény
HOZZÁVALÓK
- 25 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 4 evőkanál tejföl
- 1 mokkáskanál só
- 4 csirkemáj
- 4 zöldpaprika
- 4 paradicsom,
- 10 dkg reszelt emmentáli sajt
- 1 dl paradicsomszósz
- só, bors
ELKÉSZÍTÉS
"A vajat elmorzsolom a liszttel, majd a sóval meg a tejföllel sima tésztává gyúrom. 30 percig pihentetem.
Közben a zöldpaprikát és a paradicsomot karikákra vágom, a csirkemájat forrásban lévő vízben néhány percig főzöm, majd leszűröm, és vékony szeletekre vágom.
A tésztát kis tepsi méretűre kinyújtom, kibélelem vele az edényt. Előmelegített forró sütőben félig megsütöm, majd rákenem a paradicsomszószt, elosztom rajta a paradicsomszeletet és a csirkemájat. Megsózom, megborsozom, megrakom a zöldpaprikával, és 20 percre visszateszem.
Végül megszórom a reszelt sajttal, és a sütőben ráolvasztom."
Jó étvágyat és szép emlékezést hozzá!
Forrás: Mindmegette, Fotó: Unsplash / Wooden Earth Cutlery
KAPCSOLÓDÓ
>> GESZTENYÉBŐL VARÁZSOLT FINCSI DESSZERTEK
>> HAMBURGEREK ÚJRAHANGOLVA A BALATON KÖRÜL