Portréfestés és sörkultúra az Arácsi Népházban


2024.10.16 - Balatonica
festőszett ecset füzet

Az Arácsi Népház felújított épülete közösségi térként és könyvtárként szolgálja a balatonfüredieket; állandó és időszaki kiállításaival, zenei programjaival várja az érdeklődőket. Októberben érkezik az új művészeti megnyitó és az Arácsi Habzás.




Október 25-én nyílik Mógor Judit ARCOK SORSOK című festménykiállítása. Az amatőr festő személyes kötődése a tájhoz, az itt élő emberekhez és a borászathoz egyértelműen megmutatkozik festményein is. A kiállítást megnyitja: Héhn Zsuzsanna, a Balatonfüred és környékének művészeit és művészetpártolóit tömörítő Múzsa Művészeti Egyesület elnöke nyitja meg. Fellépnek a Ferencsik János Zeneiskola növendékei. A kiállítás 2025. január 5-ig látogatható.

 

 

2024-ben második alkalommal szerveződik az ARÁCSI HABZÁS, ahol ézműves sörök bemutatójával és kóstolójával várnak minden érdeklődőt október 26-án az Arácsi Népházba! Ismét 4 sörkülönlegességet lehet majd megkóstolni: pils, meggysör, búzasör és ale kerül a poharakba a balatonvilágosi Hedon sörfőzde jóvoltából. A kiváló sörök mellé szendvicseket és pizzacsigákat kínálnak a közös asztalra.

 

 

Forrás: balatonfured.hu, Fotó: unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> Dunántúli Sörszemle: Balaton Beer Weekend

>> Járjátok be az országot az év tájházainak nyomában!