Ötödik alkalommal hirdették meg a Kéktúrázás Napját


2024.09.21 - Balatonica
kéktúrázók

Ezúttal október 12-re esik a Kéktúrázás Napja, amelyre szeptember elejétől lehet folyamatosan jelentkezni. A túranapon bárki részt vehet ingyenesen, az egyetlen feltétel az online regisztráció.




A több ezer embert megmozgató, 2020-ban indult rendezvényt, a A Magyar Természetjáró Szövetség ingyenes közösségi túranapját hagyományosan október második szombatján tartják. Ezen a napon a résztvevő túracsoportok kisebb-nagyobb távokat megtéve összességében teljesítik a több mint 2580 km-t, tehát az Országos Kéktúra (OKT), a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra (RP-DDK) és az Alföldi Kéktúra (AK) útvonalait.

Mind a 143 csoportot szakaszfelelősök kísérik, akik segítenek a logisztika megszervezésében és a terepi tájékozódásban is. A szakaszok közt találtok könnyűt és nehezet, rövidet és hosszút, sík és hegyi terepet, tematikusat és gyerekeknek valót, így mindenki a saját erőnléte és érdeklődése szerint választhat. A túranapon bárki részt vehet: aki épp elkezdené a kéktúrát, aki nem szeretne egyedül túrázni, aki szeretne érdekességeket hallani a túravezetőtől, vagy egyszerűen csak egy jó hangulatú túrára vágyik.

Az esemény különlegessége, hogy a túra napján a GPS jeladóval felszerelt csoportok haladása valós időben, online követhető, a nap végén kirajzolva a Magyarországot körbejáró Országos Kékkör teljes nyomvonalát. Az egyes túraszakaszoknál 50 főben határozzák meg a limitet. Ha egy túra betelt, várólistára lehet jelentkezni, így lemondás esetén értesítenek a sikeres jelentkezésről.

 

 

Forrás és fotó: kekturazasnapja.kektura.hu

KAPCSOLÓDÓ

>> Országépítő túrázás gyönyörű időben

>> Filmbemutató az Országos Kékkör ultraterepfutójáról