Három kihagyhatatlan sorozatélmény októberben


2024.10.01 - Balatonica
popcorn otthon

Kétségtelen, hogy mennyiségre a Netflix ontja ki magából a legtöbb új tartalmat. A sűrű tévés főszezonból most mégis inkább három másik platform friss megjelenései közül válogattunk. Ezek egyike sem fog csalódást okozni nektek.




A FRANCHISE

A Franchise egy 2024-es amerikai vígjátéksorozat az HBO gyártásában, amely a szuperhősfilmek készítésének kihívásait mutatja be a szatíra eszköztárával. A sorozatot Sam Mendes (A kárhozat útja, Skyfall, 1917) rendezte, és Armando Iannucci (Az alelnök, Sztálin halála, Avenue 5) kreatív irányításával készült. A történet kegyetlen humorral tálalja, hogyan küzdenek a filmesek a szuperhős franchise-ok gyártásának káoszával. A sorozat 2024. október 7-én debütál a magyarországi Maxon. A visszatérő szereplők között megtaláljuk Himesh Patelt, Jessica Hynes-t, Billy Magnussent, Richard E. Grantet és Daniel Brühlt. A széria egyedi bepillantást enged a blockbuster mozik kulisszái mögé.

 

 

CÁFOLAT / DISCLAIMER

A Disclaimer az APPLE TV+ legújabb minisorozata (vagyis nem lesz sokévados folytatása) Renée Knight azonos című regénye alapján készült és a pszichológiai thriller műfajában mozog. A sorozatot Alfonso Cuarón, ötszörös Oscar-díjas rendező (Az ember gyermeke, Gravitáció, Roma) forgatta, a főszerepben csupa világsztárral. A történet elismert oknyomozó újságíró, Catherine Ravenscroft (Cate Blanchett) mindennapjait követi nyomon, aki más emberek visszaéléseit tárja fel. Élete váratlan fordulatot vesz, amikor egy ismeretlen szerzőtől kap egy regényt, melynek főszereplője saját maga. A könyv Catherine legsötétebb titkait tárja fel, emiatt szembe kell néznie a szőnyeg alá söpört múltjával, mielőtt az tönkretenné a legfontosabb kapcsolatait (a férj Sacha Baron Cohen, a fia Kodi Smit-McPhee, a barátok Kevin Kline és Leslie Manville). A sorozatot világszerte október 11-én kezdik sugározni az Apple TV+-on, hetente új epizódokkal, összesen héttel.

 

 

Rivals

A Riválisok című nyolcrészes regényadaptáció a világpremierrel egyszerre érkezik hozzánk, október 18-án. A Hulu saját gyártású produkciója az 1980-as évek Angliájában játszódik, és a független televíziózás kegyetlen világába vezet be, ahol hatalmi harcok, romantikus bonyodalmak és árulások fűszerezik az egymásba fonódó történetszálakat. A szereplők között a brit színjátszás jelenkori nagyjai tűnnek fel, úgymint David Tennant, Alex Hassell, Aidan Turner és Katherine Parkinson. A sorozat rendezője a BAFTA-díjra jelölt Elliot Hegarty (Ted Lasso, Trying, The Middle). Néunk a Disney+-on lesz fogható.

 

 

Forrás: 24.hu, Fotó: pixabay

KAPCSOLÓDÓ

>> 5+5 új nemzetközi könyvsiker magyar forgalmazásban

>> Mióta október 1-je a Zene Világnapja?