Európa-szerte turnéznak a veszprémiek


2024.06.26 - Balatonica
sárga minivan

Róma, Bécs és Zágráb, Ljubljana és Pozsony: többek közt ezekben az európai városokban hirdeti a veszprémi EKF-csapat, hogy milyen izgalmas kulturális örökséget kínál a Bakony-Balaton régió a hazánkba látogatóknak.




Legutóbb Pozsonyban, a Fő téri Magyar Napokon kaptak utazási ötleteket az aktív turizmus és kulturális turizmus iránt érdeklődők, hogy mi várja őket: VeszprémFest, UtcaZene, Balaton Wine & Gourmet, Auer fesztivál, Rozé, Rizling, Jazz – hogy csak a legismertebbeket említsük.

Bécsben az "ökoszféra", a "kulturális szféra" és az "innovációs szféra" címszavak jegyében kerültek megvitatásra az elért eredmények és a jövőbeli kihívások. A program szorosan kapcsolódott a veszprémi Művészetek Háza Ways of Earth projektjének bemutatójához. Ez az együttműködés a kortárs kerámia területén szintén a kulturális és művészeti kölcsönhatás és a projekt folytatásának eleven példája volt. 

Rómában a fantasztikus Falconieri-palotában mutatkozott be a Veszprém Bakony-Balaton Régió. Az est során a vendégek megismerkedhettek e kiváló régió (Európa Kulturális Fővárosa 2023) turisztikai és borgasztronómiai aspektusaival.

Zágrábban a Veszprém-Balaton régió gasztronómiai, borkulturális és kulturális életének érdekes bemutatójára került sor a fesztiválok barátainak és képviselőinek. A régió csodálatos turisztikai helyszíneinek bemutatása a kultúráról, a sportról, valamint az ételekről és borokról szólt.

A szlovén közönséget a ljubjanai bemutatkozáson azért is érdekelte nagyon a kerekasztal-beszélgetés az Európa Kulturális Fővárosa sikeréről, mert 2025-ben Nova Gorica viselheti ezt a címet. A szervezők és a résztvevők ezért különosen kíváncsiak voltak a veszprémi tapasztalatokra.

 

 

Forrás: veszprembalaton2023.hu, Fotó: unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> STREET TRAINING: TANULÁSI FESZTIVÁL A BALATON PARTJÁN

>> KEDVENC SZÍNÉSZEINK OLVASNAK VERSEKET A BALATONI ÁLLOMÁSOKON