Visszatér a halünnep Dörgicsén!


2024.09.26 - Balatonica
hal kék tálkán

A dörgicsei Granarius Pince hitvallása, hogy a Balaton mellett élőknek és a rendszeresen idelátogató vendégeknek bemutassák a Magyarországon őshonos halfajtákból készülő ételeket. Az ő szervezésükben kerül sor a II. Dörgicsei Halünnepre október 5-én.




Az ígéretnek megfelelően az idén is megrendezik a tavaly először sikerre vitt Dörgicsei Halünnep és Halászlé Fesztivál eseményt. A programra, október 5-én szombaton 10 órai kezdettel kerül sor. Csapatok illetve egyéni indulók jelentkezését korlátozott számban még várják. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. 

Dörgicse egy varázslatos település a Balaton-felvidéken, amely a festői tájak és a történelmi emlékhelyek szerelmeseinek népszerű úticélja. A falu három részből áll (Felső-, Alsó- és Kisdörgicse), és mindegyikben találhatóak különleges, középkori templomromok, például a 13. századi Szent Péter-templom. A környéket szőlőültetvények övezik, így a túrázók a helyi borászatok újdonságai miatt is gyakran útba ejtik. A halünnepre látogatók ugyanúgy élvezhetik a domboldali panorámát és a természetközeli nyugalmat.

 

Forrás és fotó: Balatoni Programok Facebook

KAPCSOLÓDÓ

>> Csodaszép halritkaságra cuppant rá a világ

>> Életmentő tanácsok a balatoni csónakázóknak