Utazós csütörtök: balatoni borakció


2024.10.10 - Balatonica
dugóhúzó és dugók

Mintegy negyven borász arra vállalkozott, hogy egy hónapon át, csütörtöktől vasárnapig nyitva tart és különböző kedvezményeket adnak azoknak, akik ebben az időszakban indulnak el a Balatonra. A csütörtöki kezdés egyfajta extra nap azoknak, akik szeretnék elkerülni a tömeget és egy kicsit csendesebb arcát akarják megismerni a Balatonnak.




Csütörtökönként sok szállás 20-30 százalékkal is olcsóbb lehet, mint a hétvégi napokon – nyilatkozta Fekete Tamás, a Balatoni Turizmus Szövetség alelnöke. Az „utazós csütörtök” fogalma nem újkeletű a turizmusban. A világ számos helyén szerveznek hasonló akciókat. Most azok a magyar borászok is ilyen  „csütörtöki” ajánlatokat kínálnak, akik felkerültek a balatonborbar.hu oldalára. A Balatoni Szövetség szerint az őszi fesztiválokat, kulináris eseményeket szinte vég nélkül lehetne sorolni. Ezért is hozta lére a VisitBalaton365 csapata azt a honlapot, amelyen ötleteket próbálnak adni az utazóknak. A portálon 1500 olyan szállás- és vendéglátóhelyet, valamint egyéb attrakciót gyűjtöttek össze, amelyek egészen biztosan nyitva vannak az ősz folyamán. 

Akik a hétvégi tömegrendezvényeket kedvelik, azoknak bőven lesz miből válogatni a következő napokban. Több ezer turistát várnak a Siófoki Halfesztiválra október 11-13. között, de az északi parton is ötezer emberre számítanak a Füge Feszt eseményén. A következő hetekben számos Halloween programot szerveznek a tó körül, amelyekre szintén érdemes elindulni a gyerekekkel utazó családoknak. A Rolling Chef csapata ezekre egy különleges, Füred kapitányról, a balatoni mesehősről elnevezett menüvel hívják fel a figyelmet, amelyet csak azok a családok kóstolhatnak meg, amelyek tagjai tudják, hogy ki az a Lugosi Béla és miért kapott viaszszobrot a Budapesten a Madame Tussaud panoptikumban. A menü további érdekessége, hogy csak sötétedés után szolgálják fel, ezzel is utalva a hamarosan kezdődő vámpírszezonra.

Ha tehetitek, induljatok el már csütörtökön ezekre a programokra és kóstoljatok kedvezménnyel balatoni borokat! 

 

Forrás: hirbalaton, Fotó: pixabay

KAPCSOLÓDÓ

>> Őshonos borokkal koccinthatunk a Somlói Juhfark Ünnepen

>> Siófok ősszel is vibrál: központban a balatoni hal

>> Fügefeszt: beújít a badacsonyi gasztronómia