Újra Gasztrohegy: az őszi erdő finomságaival várnak!


2024.10.17 - Balatonica
őszi fűszerek

Fedezd fel sétálva vagy kétkeréken az őszi Badacsonyt és kóstolj bele a táj ízeibe! Szezonális hozzávalók, lokális konyha, elkötelezett vendéglátók és aktív felfedezés – minden eddiginél több, 13 helyszínen. Október 26-27-én irány a balatoni erdő!




A 2024-es őszi Gasztrohegyen az erdő terményei lesznek fókuszban: a tányérokon őszi színek, vadak, szarvas, őz, fácán, vaddisznó, gombák, csipkebonyó...Akár bakancsban indultok neki egy Kéktúra szakasznak, akár felbicikliztek a hegyre, és utána egy pohár bor mellett megkóstoltok pár fogást: ennél jobb balatoni programot október legvégén keresve sem találtok!

FŐ HELYSZÍNEK: Hableány, Laposa Birtok, Borbarátok, Bonvino Borbár, Tilia Borvendéglő, Nefelejcs – Sike Balázs Pincéje (új), Folly Arborétum és Borászat (új) // KIEGÉSZÍTŐ HELYSZÍNEK: Istvándy Borműhely, Pláne Badacsony Borterasz, Gilvesy B-üzem (új), LaTéne Desszertműhely (új), Válibor Vinotéka (új), Hinta Badacsony (új) // Nyitvatartás: szombat 12:00-21:00, vasárnap 12:00-19:00

 

 

Mi a Gasztrohegy?
A Gasztrohegy a Badacsonyi régió legnagyobb gasztro összefogása. A résztvevő helyek októbertől áprilisig tematikus hétvégéken várják a vendégeket: ezeken az alkalmakon külön kóstoló fogásokat alkotnak meg a séfek, szezonálisan, a témához illeszkedve. Fontos, hogy ezek direkt kisebb, kóstoló adagok, hogy a vendégek tényleg minél több helyet felfedezhessenek.

Gasztrohegy hétvégék 2024/2025 szezon:
Október 26-27. Gasztrohegy - Irány az erdő!
December 7-8. Gasztrohegy ADVENT
Február 8-9. Gasztrohegy farsangi hétvége
Március 29-30. Gasztrohegy bringás ételek és falatok
Május 10-11. Gasztrohegy Tapas weekend

 

Forrás: hellobalaton.hu, Fotó: pixabay

KAPCSOLÓDÓ

>> Rizling hétvége a badacsonyi borvidéken

>> Kilátók túrája az októberi Badacsonyon