Újabb fagyicsoda: tökmag sorbet pirosbogyós gyümölcsökkel
2024.05.27 - Balatonica
Idén Kecskeméten tartották az Év fagylaltja versenyt, ahol a balatonfüredi Kis Bergmann Cukrászda tökmagos édessége nyert. Nézők előtt készült a rekordszámú 90 fagylalt, és a korábbi évek díjnyerteseivel együtt összesen 130 féle ízkombináció volt kóstolható az egész napos rendezvényen.
A szervezők tájékoztatás a szerint a verseny célja a hagyományos kiváló minőségű kézműves fagylalt népszerűsítése, annak érdekében, hogy a magyar cukrászat egyre jobb minőségű fagylaltokat kínáljon, ezáltal is igényt támasztva a vendégekben az egészséges és minőségi, kézműves termékek iránt. A fagylaltokat cukrászmesterekből álló szakmai zsűri, közönségzsűri és a szakmai szervezetek zsűrije is értékelte.
A cukrászdák és kézműves fagylaltozók versenyének aranyérmese és egyben az Év fagylaltja vándorkupa nyertese a Tökmag sorbet pirosbogyós gyümölcsökkel lett, amely Bergmann Nándor (A Kis Bergmann Cukrászda, Balatonfüred) alkotása. Ezüstérmet kapott a Meggyes pekuccino, Vadócz Jenő fagylaltja (Promenád Kávéház, Balatongyörök), a bronzérmet pedig a Szerenád nevű fagylalt kapta, Damniczki Balázs alkotása (Damniczki Cukrászda, Székesfehérvár). A mentes kategória aranyérmét a Sárgabarack lime maracuja, Marsa Éva Heléna fagylaltja kapta (Vanília & Gelarto, Nagykőrös). A – házigazda Kecskemét tiszteletére meghirdetett – sárgabarack kategória győztese a Mámoros marillen lett, Márton Sándor alkotása (Bagaméri Fagylaltozó, Balatonfüred). A közönségdíjat a Kecskeméti sárgabarackos gombóc dióbundában, Szabados Norbert fagylaltja kapta (König-Units Kft., Üllő), Kecskemét Megyei Jogú Város különdíját pedig a Kecskeméti mosolygós barack, Pokoraczki Ágnes alkotása (Bahama Kézműves Fagyizó, Újfehértó).
Forrás: nlc / hirbalaton, Fotó: Unsplash
KAPCSOLÓDÓ
>> BALATONI MÁMOR A 2024-ES SZEZON LEGJOBB FAGYIJA
>> FÓKUSZBAN A BALATONI PEZSGŐK