Országos program segíti a függőségek kezelését


2024.10.15 - Balatonica
ölelés fatörzs

Országos roadshow-t indít a függőségek és a lelki egészséget érintő problémák csökkentésére a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ, az Országos Rendőr-főkapitányság és a Drogkutató Intézet. A roadshow Veszprémben rajtolt.




A függőséggel és szerhasználattal kapcsolatos problémák kezelését célzó országos roadshow-t egy múlt évi kutatás tapasztalataira építve indítják el a megelőző-felvilágosító szolgáltatásban dolgozó kollégák és rendőrségi munkatársak részére. A közlemény szerint a hétfőn Veszprémben indult roadshow keretében a résztvevők – Fejér, Komárom-Esztergom és Veszprém vármegyei szakemberek – megismerkedhetnek a kutatás eredményeivel, és interaktív módon, szimulációk segítségével sajátíthatják el egymás munkamódszereit. Ennek eredményeként lehetőség nyílik a kábítószerügyekkel foglalkozó rendőri állomány, valamint a szociális és egészségügyi ellátórendszer szorosabb együttműködésére.

Az „elterelés” intézményrendszerében működő megelőző-felvilágosító szolgáltatásban részt vevő egészségügyi, szociális és bűnmegelőzési hálózat együttműködésének javításával várhatóan hatékonyabban tudják kezelni a kábítószerek használatával és terjesztésével összefüggő ártalmakat és veszélyeket . Az országos eseménysorozat célja, hogy a szolgáltatások hatékonyságának növelése révén a fiatalok képessé váljanak egy pozitív életstílus kialakítására és a drogok visszautasítására.

 

 

Forrás: MTI / hirbalaton, Fotó: unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> Hírességek, akik nyilvánosan vállalták súlyos betegségüket

>> Mitől lesz valaki egyszer csak allergiás?