Mióta október 1-je a Zene Világnapja?


2024.10.01 - Balatonica
Mióta október 1-je a Zene Világnapja?

A Zene Világnapja minden év október 1-jén ünnepli a zene határtalan erejét, amely a világ minden táján fontos jelentéssel bír. Ezen a napon a zene univerzalitására és pozitív társadalmi hatására koccinthatunk. Még egy-két balatoni programot is mellékelünk hozzá.




A Zene Világnapját minden év október 1-jén ünnepeljük. 1975-ben indult útjára az UNESCO kezdeményezésére. Az esemény célja, hogy felhívja a figyelmet a zene egyetemes jelentőségére az emberi kultúrában, valamint arra a csodára, hogy a zene összeköt bennünket. A világ különböző részein zenészek, iskolák és közösségek egyaránt részt vesznek a megemlékezésben, koncerteket, workshopokat és más zenei eseményeket szervezve, ezzel népszerűsítve a zene pótolhatatlan szerepét az életünkben.

>> Sümegen például TANÁRI HANGVERSENYT tartanak a Püspöki Palota rokokó termében október 3-án, este 6-kor. 

>> A SUN&MOON egy különleges zenei utazásra invitál a Veszprémi Várba, ahol a napszakok, illatok, fények változásaihoz idomulva juthattok zenei katarzishoz, október 5-én délután 5 és éjfél között.

A Zene Világnapja nem csupán a zene élvezetéről szól, hanem a zene társadalmi és pedagógiai hatásainak hangsúlyozásáról is. A zene hozzájárul a kultúrák közötti párbeszédhez, az önkifejezéshez és a közösségi élményekhez. Ezen a napon az emberek a zene különböző formáit ünneplik, legyen szó klasszikus, népzenei, vagy modern stílusokról, miáltal egy hihetetlenül gazdag és sokszínű világot ismerhetünk meg. Ma mindenképp hallgassátok meg a kedvenc felvételeiteket!

 

 

Forrás: funzine.hu, Fotó: unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> 5+5 új nemzetközi könyvsiker magyar forgalmazásban

>> Bejelentették a 2025-ös Jazzpiknik időpontját