Mi lesz az utóélete a Veszprém-Balaton programévnek?


2024.08.19 - Balatonica
veszprém tűztorony

Hogyan lehet fenntartani a kulturális pezsgést Európa Kulturális Fővárosában? Van-e még további lendület a régióban? A nagysikerű 2023-es EKF-év tapasztalatairól és a régió előtt álló lehetőségekről szeptember 11-én és 12-én nemzetközi konferencia keretében hallhatunk bővebben.




Veszprém már az Európa Kulturális Fővárosa címre beadott pályázatában kitűzte maga elé azt a célt, hogy a várost és vele együtt a Bakony-Balaton térségét kreatív régióként helyezze fel Európa térképére, egy identitásában megerősödött egységként. Milyen erőfeszítéseket tett mindezért a Veszprém-Balaton 2023 program és vajon sikerült-e elérni a vágyott álmot? Ha igen, mi volt a siker receptje? Ha csak részben, miként kerülhetnénk még közelebb a megvalósításhoz? Mi az, amire igazán büszkék lehetünk az EKF-cím viselése kapcsán, és mi az, ami példaértékűvé tette a programot? Ezekre a kérdésekre keressük a válaszokat egy kétnapos konferencia keretében szeptember 11-én és 12-én, ahol előadások, kerekasztal-beszélgetések és kulturális kísérőprogramok várják az érdeklődőket.

A konferencián a kreatív szakma legnagyobb nemzetközi nevei mellett az itt élő, vagy a régióért dolgozó szakemberek, a Veszprém-Balaton 2023 EKF program szervezői és partnerei is megszólalnak, továbbá más, EKF-címet viselő városokból is érkeznek szakértők, akik tapasztalataik megosztásával gazdagítják a programot. A kétnapos eseményen való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

 

 

Forrás: hirbalaton / vehir, Fotó: Veszprém Tűztorony FB

KAPCSOLÓDÓ

>> 2024-ben is várnak a Veszprém-Balaton EKF fejlesztései!

>> Begyűjtik az EKF jegyében létrejött kulturális kincseket

>> Európa-szerte turnéznak a veszprémiek