Háromnapos vadgasztro-kaland Zamárdiban


2025.09.08 - Balatonica
őszi vadulás zamárdi

Szeptember 26–28. között Zamárdi ismét különleges élménnyel csábítja a gasztronómia szerelmeseit: jön az Őszi Vadulás, ahol a főszerepet a szarvas-, nyúl- és vaddisznóételek kapják. A város éttermei közösen álmodtak meg egy olyan hétvégét, amelyben a vadgasztronómia, a balatoni borok és a különleges ízpárosítások harmonikus találkozása kelti életre az őszi balatoni hangulatot.




A kínálat egyszerre kreatív és hagyománytisztelő: a Kigondoltavolna Kávézóban nyúlszalámis bagett kerül az asztalra Kékajtó olaszrizlinggel, míg a Parton Bistro ropogós rántott vaddisznókarajjal, vadasmártással és különleges ginkoktéllel vár. A Faya Bakery szarvashúsos bucival kísért gyümölcsös Funky Forest italt kínál, a Pizza Pazza pedig burgundi vaddisznót tálal erdei gombás gnocchival és Kislaki syrah-val. A Kilátó Terasz klasszikus vadas szarvascombbal készül, a ZAM! Zamárdi pedig igazi házias vaddisznópörköltet főz, mindehhez pedig helyi pincészetek borai társulnak.

Az Őszi Vadulás nem csupán kulináris élmény: Zamárdi legjobb éttermei és kávézói térképes kalandtúrává válnak, amely során felfedezhetjük a város gasztronómiai arcát és őszbe forduló hangulatát. Aki szereti a különleges ételeket, a finom borokat és a balatoni életérzést, annak szeptember utolsó hétvégéjén Zamárdiban a helye!

 

Forrás és fotó: Facebook Esemény

KAPCSOLÓDÓ

>> Szeptember a halak jegyében – három balatoni halfesztivál

>> Györök Örök és Hungarikum Vásár