Gesztenyés és sárgabarackos: kóstoltad már?


2024.10.08 - Balatonica
aszalt sárgabarck

Megválasztották Budapest Desszertjét! A Cocó7 Csokoládé Bolt és Látványműhely gesztenyés-sárgabarackos-csokoládés süteménye lett a befutó, amelyet először az október 11-én, pénteken kezdődő Édes Napok Budapest fesztiválon kóstolhatnak meg az érdeklődők a Szent István-bazilika előtt.




Az Édes Napok Európa egyik legnagyobb csokoládé és édesség tematikájú szakvására; a Szent István-bazilika előtt csaknem negyven kiállító süteményeivel, csokoládéival és más finomságaival találkozhat a közönség. Az idei Édes Napokon először jelenik meg a Balaton fagyija (a diós-fügés Bakatoni Mámor) és sütije (a szőlős ízvilágú Segreto di Otello), de meg lehet majd kóstolni a Demeter Chocolate Kft. Dubai elnevezésű édességét, és bemutatkozik chocoMe új márkája, az Atelier is. 

Az édességtematikájú esemény célja, hogy segítse a cukrászattal foglalkozó magyar kis- és közepes vállalkozásokat, támogassa a magyar édességmanufaktúrák megerősödését, népszerűsítését. Az idei, meghívásos versenyen ötfős zsűri döntött: Budapest desszertjét a Cocó7 Csokoládé Bolt és Látványműhely készítette. A brownie-szerű piskóta csokoládé és vaj felhasználásával készült, a mandulás ropogós rétegen tejszínes étcsokikrém és rumos aromájú, könnyű gesztenyekrém kapott helyet. A süti belsejében lévő sárgabarackzselé vaníliával, kevés szegfűszeggel és fahéjjal fűszerezett. A sütemény tetejére csokoládébevonat és egy kicsi gesztenyegolyó került.

 

 

Forrás: kultura.hu, Fotó: unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> 9 pompás desszertező a Balatonnál

>> Gesztenyéből varázsolt fincsi desszertek