Elindult a Kultkikötő ŐSZ! 3 programajánló


2024.10.09 - Balatonica
őszi moló

A dél-balatoni Kultkikötő nem csak a nyáron szervez programokat. Mnd a Balaton körül, mind Budapesten találkozhattok az előadásaikkal októberben. Mutatjuk a részletetket!




Kultkikötő a Balaton déli partjának legnagyobb összművészeti fesztiválja. Jellemzően Balatonföldváron, Balatonszárszón, Balatonbogláron, Balatonfenyvesen és Alsóörsön kínálnak minőségi nyári programokat. Most, hogy pihentek egy keveset, újult erővel vetik bele magukat az őszi kulturális élet és a 20. nyári évaduk szervezésébe! Az elmúlt időszakban sem ültek tétlenül, kiosztották a Kultkikötő Közönségdíjakat, elindították a Filmklub 9. évadát, valamint országszerte játsszák saját előadásikat. Ezekből ajánlunk hármat.

 

LOVÁSZI EDINA ÉS ZENEKARA: MENNÉK ÉN IS

2024. október 19. / Balatonföldvár, Bajor Gizi Közösségi Ház

A dalokban ott lüktet a 21. század ritmusa, miközben az alkotók tisztelettel és odaadással fordulnak a magyar versek és szerzőik felé annak érdekében, hogy napjaink versolvasó és zenehallgató közönsége átélhető és átérezhető módon kerüljön közel ezekhez az örökérvényű sorokhoz. Ahogyan a versek, úgy a koncert is az emberi érzésvilág széles skáláján játszik az elmerengő, lassú versfolyamoktól a táncra hívó, pörgős ritmusokig.

A koncerten elhangzanak, többek között Petőfi Sándor, József Attila, Böndör Pál, Kiss Ottó, Nemes Nagy Ágnes, Rab Zsuzsa és Weöres Sándor versei is.

Lovászi Edina – ének, nyelvdob, melodika
Morvai Tamás – gitár
Szegő Dávid – dob

 

VACSORASZÍNHÁZ: A KÉTELY FÁTYLAI

2024. október 24. / Budapest, Stelázsi Étterem

Pár barát egy zavartalan hétvégét készül eltölteni egy vidéki villában, a nyugalmat és a megérdemelt pihenést keresve. Ehelyett az idill helyett egy igazi bűntény színterén találják magukat: Massimo Ardizzone-t, a gazdag iparmágnást meggyilkolták. Csak a nyomozó tanoncok segíthetnek DeAngelis felügyelőnek a bonyolult ügy megoldásában, hogy fény derüljön a titokra.

Leonardo De Angelis, felügyelő – Széll Attila / Béres Miklós

Mary Jane Lamanna, laboros-helyszínelő – Molnár Gyöngyi / Szirmai Melinda

Ginevra Poloni, nyomozó – Szakács Zsuzsa / Kovács Lotti

 

KULTKIKÖTŐ FILMKLUB: LÁTHATÁS

2024. október 30. / Balatonboglár, Varga Béla Művelődési Ház

Kéthetente szerda esténként a nemzetközi filmtermés legjavának válogatása – amerikai, európai, ázsiai és természetesen hazai független filmek, díjnyertes alkotások, a legkülönfélébb műfajokból.

A 2017-es francia filmben Miriam (Léa Drucker) és Antoine (Denis Ménochet) hivatalosan elváltak egymástól, de továbbra is bíróságra járnak. A nő szeretné kiharcolni, hogy fiukra egyedüli felügyeletet szerezzen, megfosztva volt férjét a láthatási jogtól. Antoine csupán a kiharcolt jogainak szeretne érvényt szerezni, és nem érti egykori felesége bizalmatlanságát. Vajon az apa valóban erőszakos, és Miriam okkal fél tőle, vagy a nő meg akarja téveszteni a bíróságot?

 

 

Forrás: KULTKIKÖTŐ, Fotó: unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> Kultkikötő: ahol mindig van mit nézni

>> Balatonföldváron megújul a Kultkikötő színpada