Csobbanós hírek: 2025-ben újranyithat a siófoki Galerius Fürdő


2024.10.03 - Balatonica
kék úszó jacuzzi

A siófoki Galerius Élményfürdő hosszú várakozás után végre megújul. Az élményfürdő 2006 óta fogadja a vendégeket, de 2021 nyarán biztonsági okokból bezárták. A munkálatok már megkezdődtek, az ünnepélyes átadást 2025 őszére ígérik.




Galerius fürdőt sokan hiányolják Siófokon és környékén, hiszen nincs hasonló komplexum a város több tíz kilométeres körzetében. A felújítás idén szeptemberben kezdődött meg, a kivitelezők ekkor vették át az építési területet. 1,8 milliárd forintot költenek rá, ebből 900 millió forint az állami, turisztikai támogatás, 600 millió forint banki kölcsön, 300 millió forintot pedig a város a saját bevételeiből gazdálkodik ki rá.

A korábbi üzemeltetés során korábban már jeleztek bizonyos hibákat, de a költségek és a bezárás elkerülése érdekében csak ideiglenes megoldásokat alkalmaztak, ami hosszú távon nem bizonyult elegendőnek. A koronavírus-járvány idején, amikor a fürdő leállásra kényszerült, lett volna idő a problémák alaposabb kezelésére, de ezek az intézkedések elmaradtak. 

A jelenlegi projekt keretében kicserélik a tetőszerkezetet, korszerűsítik a gépészetet, bővítik a wellness részleget és az éttermet, élményelemeket építenek a kültéri gyerekmedencébe és egy 50 kilowattórás napelempark épül, amely a fürdő energiaellátását biztosítja. Az összes beltéri és kültéri fényforrást LED-es világításra cserélik, ami jelentős megtakarítást eredményez majd

 

 

Forrás: sonline.hu / hirbalaton.hu, Fotó: pixabay.hu

KAPCSOLÓDÓ

>> Balatonfüred nagyszabású kerékpáros konferenciát rendez

>> Újra úszhatunk a balatonboglári sportközpontban