Turisztikai örömhír: bekerültünk a tíz legjobb őszi úticél közé


2024.10.08 - Balatonica
autós térkép

Az online autókölcsönzést segítő DiscoverCars oldal nemrég a legkedvezőbb költségvetésű őszi úti célokat rangsorolta. A magyar főváros, Budapest a hetedik helyre került a listán.




A listakészítők figyelembe vették az egyhetes szállodai tartózkodás átlagos költségét, a megfizethető éttermek és a napfényes órák számát. A lista élén így a Mediterráneum városai állnak, sorrendben Marrakes, Sevilla, Lisszabon, Madrid és Barcelona. A maximális 144 pontból Budapest 76-ot szerzett, így Velencét követve, Rómát, Firenzét és Brugge-t megelőzve a hetedik helyre került.

A látogatókat a megfizethető árak és a széles gasztronómiai választék mellett a kultúra, a történelem és az építészet is vonzza a magyar fővárosba. Népszerű a Várnegyed, kedveltek a termálfürdők, de komoly vonzerővel bírnak a kulináris és összművészeti fesztiválok is, utóbbiak között a Liszt Ünnep áll az őszi lista élén. És nem elhagyagolható, hogy a Balatonpart is csak 1-2 órányi autóútra van a fővárostól.

A DiscoverCars egy online autókölcsönzési platform, amely lehetővé teszi az autóbérlési ajánlatok összehasonlítását világszerte több mint 150 országban. Az oldal egyszerűvé teszi az autófoglalást, hiszen különféle kölcsönző cégek ajánlatai közül lehet válogatni, beleértve a nagy nemzetközi és kisebb helyi cégeket is. A weboldal fő erőssége a felhasználóbarát felület és az átlátható árképzés, rejtett díjak nélkül.

 

Forrás: kultura.hu, Fotó: unsplah

KAPCSOLÓDÓ

>> Ausztria elmúlt 100 éve képeslapokon (Fortepan)

>> 3 európai nagyváros, ahol októberben is süt a nap