Badacsonyi Gasztrohegy magyaros fogásokkal
2024.03.20 - Balatonica
A Gasztrohegy legújabb évadában havonta változó tematikával mászhatjátok meg a gasztronómia badacsonyi csúcsait. A márciusi kiadásban a klasszikus magyar fogások áthangszerelt változataiba kóstolhattok bele. Lesz rakott krumpli, bableves és csirkepörkölt – csak éppen a megszokottól másképp.
A Gasztrohegy 6. évada ősztől tavaszig izgalmas tematikával és egész évben nyitva tartó vendéglátóhelyekkel dolgozik azon, hogy egyedülálló gasztrotúra keretében mutassa be a Badacsony legjavát. Izgalmas falatok, sztorik, fogások, és ráadásképp válogatott badacsonyi borok teszik teljessé a gasztronómiai barangolást.
Március 23-24. • MAGYAROS FOGÁSOK HÉTVÉGÉJE
Laposa Birtok: Hortobágyi húsos palacsinta
Hableány: Jókai bableves zsírban sült pogácsával / Rakott burgonya
Bonvino Borbár: Paprikás krumpli, mangalica fasírt, brick tészta
Tilia Borvendéglő: Marhahúsleves, angol zeller, chips / Csirkepörkölt, galuska, dehidratált tojás
Borbarátok: Szabolcsi káposzta báránnyal töltve, tejfölhab, kacsazsíros bodag
Vánkos: Gulyás / Töltött paprika (vega)
Kisfaludy-ház: Lesőharcsa filé rác módra
Itt foglalhattok.
Forrás: likebalaton.hu, Fotó: Unsplash
KAPCSOLÓDÓ
>> KLASSZ VIDÉKI MÚZEUMOK A MAGYAR GASZTRONÓMIÁRÓL
>> MELYIK TITKOS HOZZÁVALÓ TESZI BAKONYIVÁ A PALACSINTÁT?