Zalai Borcégér: Keszthelyi Borünnep


2024.07.29 - Balatonica
borosüvegek hordó

A harminckettedik alkalommal megrendezésre kerülő Zalai Borcégér – Keszthelyi Borünnep alapítói és szervezői mind a mai napig a zalai termelők borainak népszerűsítését tekintik legfőbb céljuknak, így a kitelepülő borházak többsége a megyében végzi borászati tevékenységét.




2024. július 31. és augusztus 4. között ismét a bor kap főszerepet a tavalyelőtt jubiláló (lásd videó) Zalai Borcégér – Keszthelyi Borünnep alkalmával. „A jó bornak nem kell cégér!” – tartja közmondás. A szervezők a kezdetektől fogva úgy gondolják, hogy igenis kell. A rendezvény sikere évről évre sokat segít a zalai és a magyar borok megismertetésében és népszerűsítésében. Ez az öt nap a zalai bor igazi ünnepe Keszthelyen.

A rendezvény gazdag gasztronómiai kínálatát minden évben számos kulturális és szórakoztató esemény egészíti ki. Minden nap izgalmas programokkal várják a borbarátokat a szervezők a borutca színpadához, késő délutánonként gyermekprogramok, az esti órákban élőzenei koncertek, a késő esti órákban pedig tánczenekarok vagy DJ-k szórakoztatják majd a közönséget 2024-ben is.

A hagyományos magyar vásári gasztronómia is elmaradhatatlan részét képezi a rendezvénynek, a borutca bejárata előtt pedig látványos és minőségi kézművesvásár várja az érdeklődőket szintén helyi és környékbeli alkotók munkáival.

 

 

Forrás: csodalatosbalaton.hu / kesztelyiTV, Fotó: unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> HOSSZABB ÉS ÜTŐSEBB LESZ A KESZTHELYFEST

>> PÉNTEKTŐL LÉGYOTT FESZTIVÁL KESZTHELYEN