Vulkanikus borok és hangulatos zenék a Badacsony lábánál


2024.07.16 - Balatonica
badacsony szőlősor

2024. július 12-28. között rendezik meg a Badacsonyi Borheteket, azaz a Bor7 gasztro-fesztivált. Az esemény helyszíne a badacsonytomaji Park utca és a „borozó sor” által közrefogott közpark.




A Badacsony és a bor kéz a kézben jár hosszú évszázadok óta. A különleges mikroklíma, a több ezer órányi napsütés, és a hegy keletkezése óta itt magasodó bazaltsziklák miatt a Badacsonyt joggal nevezik az „Óriások Szőlőskertjének”, hiszen a legnagyobb hazai borászok közül jó néhány itt vetette meg a lábát. A balatoni szemmel nézve óriási bazalthegyen olyan isteni borok teremnek, mint a pinot gris, közérthetőbben a szürkebarát, a világon egyedülálló, ősi úri szőlőből származó kéknyelű, és a zamatos olaszrizling.

Ha bármelyikből jól esne egy pohárral, látogassatok el a Badacsonyi Borhetekre, ahol a környék leghíresebb borászatai vonulnak fel. 2024. július 12-28. között, 17 napon keresztül meghitt, családias környezet fogadja a vendégeket Badacsony központjában. Minderről a borkóstoláshoz illő hangulatos háttérzene, az élményszerű látványelemek és a romantikus kerthelyiség gondoskodik.

A programokat napok szerinti bontásban ide kattintva nyithatjátok meg.

 

 

Forrás: csodalatosbalaton.hu, Fotó: pixabay.hu

KAPCSOLÓDÓ

>> KÉKNYELŰ VIRÁGZÁS ÜNNEPE A BADACSONY-HEGYEN

>> FÓKUSZBAN A BALATONI PEZSGŐK