Visszatér a Kráter Fesztivál a Hello Wood szervezésében


2024.08.16 - Balatonica
hello wood installáció buli

A 2023-ban nagy sikerrel megrendezett Kráter fesztivál augusztus végén visszatér sok zenével és tánccal, a Balaton környékének egyik legkülönlegesebb természeti helyszínén: a Haláp-hegy tetején.




2023-ban a Hello Wood eddigi legnagyobb alkotótáborát, a Builder Summitot lezáró rendezvény sikerére való tekintettel a fesztivál idén már három napra költözik be a zalahalápi posztapokaliptikus hangulatot idéző Haláp-hegy kráterébe. Ez a helyszín mindeddig talán a Balaton egyik legjobban őrzött titka volt, most azonban a bányászati tevékenység okozta tájsebet a fesztivál ideje alatt ismét élettel töltjük meg. A fesztivál során színpadként és központi eseménytérként üzemelő installáció azonban az elmúlt év óta a bánya turisztikai attrakciójaként is szolgál.

 

 

Augusztus 22-24 között ebben a lenyűgöző környezetben zajló buli három színpada felett olyan, az alternatív elektronikus bulik szervezéséről ismert csapatok veszik át az irányítást mint a Blue Sun Radio, a Kamarave, a Nofear vagy a Santsat. A komoly hazai DJ-ék lineupja mellett pedig belföldi fesztiválkedvencek (Analóg Balaton, Bohemian Betyars), illetve az elektronikus és hip-hop szcéna feltörekvő előadói (Óperentzia, OIEE) is fellépnek majd. A mágikus összhatásért pedig a KATTT bulikról ismert izgalmas fényinstallációk felelnek. 

 

 

Forrás: HelloVeb, Fotó: Hello Wood

KAPCSOLÓDÓ

>> Posztapokaliptikus építészeti tábor Zalahalápon

>> Fából készülő alkotásokkal gazdagodik a Balaton-felvidék