Vegán kürtőskalácsok hétvégéje Tihanyban


2024.09.20 - Balatonica
kürtőskalács tihany

A múlt heti MENTES hétvége után szeptember 27. és 29. között VEGÁN finomságokkal vár a Vitéz Kürtős Tihanyban, az apátsági sétány kilátójánál. Váltsatok át vegán módba AZ IGAZI KÜRTŐSKALÁCS csapatával!




Vitéz Kürtős - az igazi kürtőskalács hagyományosan faszénparázson sül, frissen dagasztott, kovászos kalácstésztából készül. Jellegzetes ízét a belül puha, finoman kisült tészta és kívül a ropogós cukormáz ízharmóniája adja.

Az erdélyi receptet kínáló Vitéz Kürtős 2013-ban nyitott állandó üzletet Tihanyban. Így indokolták akkoriban a helyszínválasztást: 

Sokan és régóta bíztattak, hogy a Balaton környékén is üzemeltessünk kürtőskalács sütödét. Mivel sok balatoni rendezvényen veszünk részt, nem igazán éreztük egy állandó üzlet létjogosultságát, ám mindig azt mondtuk, hogy akkor lesz kürtőskalács üzletünk a magyar tengernél, ha megtaláljuk hozzá a legjobb helyet, a legszebb kilátással. Gondolj egy ilyen helyre! Na pont otta tihanyi visszhang és kilátó közelében, az apátsági sétányon nyitjuk legújabb Vitéz Kürtős sütödénket.

Szeptembertől csak adott hétvégeken vannak nyitva. Ne maradjatok le róla!

 

Forrás és fotó: Balatoni Programok Facebook

KAPCSOLÓDÓ

>> Murci Fesztivál a Balaton kapujában, a Feind Vinotékában

>> Barátság, hecc, pisztráng: fesztiválozz Tapolcán!