Vagány gyereknapi ajánlatok balatoni látnivalókkal


2024.05.24 - Balatonica
kislány a réten

Magyarországon az első gyermeknapot 1931-ben tartották, és akkor még egy teljes hetet szántak rá. A kezdeményezés valójában Törökországból ered. A Balaton idei gyereknapi kínálatából akár az egész hétvégét telepakolhatjuk színes programokkal, és éppenséggel a török időket is megidézhetjük a történelmi helyszíneken.




Pelyhes állúak napja lesz nálunk, gyakorolni kell mindent, hogy egyszer hadfivé váljunk! Hiszen hadfinak szíve tiszta keze erős, csatában ezek az erények a nyerők! rigmussal invitálják a résztvevőket a nagyvázsonyi Kinizsi vár Gyermeknapi Kavalkádjára, melynek része futóbicikli és kismotor ügyességi játék, vívás oktatás, íjászat és csillagdobás, középkori játszótér a vizesárokban, kézműves foglalkozás, fogatozás, mesevetítés az lovagteremben, pónizás a várnál és homokkép festés.

 

A sümegi Püspöki Palota kiállítása izgalmakkal teli játéktérré változik Gyereknapra. Vasárnap a Palota Mesék csintalan nyestkölyke hívja játszani a gyerekeket, a Mennyei Ügyek című kiállítás megannyi, izgalmas, szórakoztató, elgondolkodtató érdekességét játékosan fedezhetik fel a kalandvágyók.

 

Május 26-án egy különleges helyszínen, a Szántódpusztai Majorságban is a gyerekeké lesz a főszerep. Az Élő Majorban a vasárnapi múzeumpedagógiai foglalkozásokon a látogatók megismerkedhetnek a pusztával, a puszta értékeivel, kiderül, hogy milyen volt gyereknek lenni a pusztán és csipkelenyomatos gyurmát készíthetnek.

 

Forrás: HelloVeb, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> ÁTADTÁK A KIPOFOZOTT KINIZSI-VÁRAT NAGYVÁZSONYBAN

>> BEVETTE ÉS BEKÁBELEZTE A SÜMEGI VÁRAT AZ ENERGIACÉG

>> HÚSVÉTI PIKNIK A SZÁNTÓDPUSZTAI MAJORSÁGBAN