VIP cukrászda és fagyizó nyílt a balatongyöröki strandon
2025.07.05 - Balatonica

A Balatongyörökön néhány napja megnyílt új strand-cukrászdában nem csak a minőség az átlagnál magasabb, de rendkívül gyorsan, akár 3500 vendéget is képesek kiszolgálni naponta, miközben a modern dizájnt és az ügyfélközpontú kiszolgálást is a középpontba helyezik, mindezzel választ kínálva a Balatonon egyre inkább megjelenő fogyasztói igényekre.
A Balatongyörökön most átadott új fagylaltozó tulajdonosai szerint a nyaralóövezetben még mindig kevés olyan hely van, ahol az esztétikai színvonal és a prémium minőség ilyen mértékben találkozik. Szerintük a vendégek ma már nem csak finom fagyira, süteményre vágynak, hanem arra is, hogy azt ne egy fel nem újított, 70-es évekbeli bodéban szolgálják ki nekik Ez a gondolat egyértelműen jelzi a paradigmaváltást a balatoni vendéglátásban. Vadócz Jenő, a Promenád Cukrászda és Kávéház cukrászmestere elmondta, hogy a strandon most olyan versenydíjas különlegességeket, mint a tavalyi év Balatoni Fagylatja verseny nyertes izét, a Balatoni Mámor (diófagylalt, vörösboros fügeöntettel, karamellizált dióval), az idei Év fagylaltja országos verseny kiemelt finomságát, a Százéves Alma (szerecsendiós alap, alma-cider variegato, ropogós diós crumble) vagy a hazánkban csupán néhány helyen elérhető Vatikán fagylalt (a jubileumi szentév pirított mogyorós csokoládés édessége) is kapható a strandon. Ezzel a kínálattal, akár 3500 embert is ki tudnak szolgálni naponta. Ráadásul itt a minőségi szolgáltatásnak nem feltétele az, hogy a fürdőnadrágot nyakkendőre cseréljék a vendégek, jöhetnek strandpapucsban is, mondta ironikusan a cukrászmester.
Fekete Tamás, a Balatoni Turizmus Szövetség elnöke ezzel kapcsolatban hangsúlyozta, hogy az új strand-fagylaltozó is megerősíti azt a trendet, miszerint: „A Balaton ma már fagylalt-nagyhatalom. Nincs még egy turisztikai régió Magyarországon, ahol ennyi kiváló kézműves fagylaltozó működne." Fekete Tamás szerint a minőségi törekvések egy teljesen új fogalmat hoztak be a balatoni vendéglátásba: a fagylaltturizmust. Ez azt jelenti, hogy az utazók kifejezetten egy-egy elismert fagylaltozó miatt látogatnak el a térségbe, sokan csak emiatt utaznak ide a a strandszezonon kívül. Ugyanakkor a most következő két hónapban is sokan választanak majd úgy strandot, hogy nem csak annak közelsége lesz a szempont, hanem az is, hogy lehet e ott valami finomat, különlegeset kapni.
Forrás és fotók: Balatoni Turizmus Szövetség
KAPCSOLÓDÓ
>> Fonyódon először rendeznek nyári könyvfesztivált
>> Az Országos Borversenyen taroltak a balatoni borok és pezsgők