Utcaszínház és újcirkusz: ezt ígéri a 6. Bondoró Fesztivál


2024.05.13 - Balatonica
cirkusztető

Nemzetközi és hazai utcaszínházi előadások, koncertek, bábelőadások, gólyalábas attrakciók, cirkuszi és újcirkuszi produkciók várják az érdeklődőket a 6. Bondoró Nemzetközi Utcaszínház Fesztiválon június 28. és 30. között Balatonalmádiban, az Öreg-parkban.
Ausztriából érkezik a fesztiválra a ConTakt csapat Foley című újcirkuszi, akrobatikus-élőzenés produkciója, a Rauxa Cia spanyol társulat The Strambotik Kabaret című bábszínházi előadását mutatja be, és fellép a Belgiumból érkező Compagnie el Caracol, amely bábos, utcaszínházi produkciót hoz La vie d’Alceste címmel. Papito argentin művész új műsorát mutatja be Cabinet de Curiosités címmel. Az utcaszínházi vonalat erősíti Andrej Tomse Szlovéniából, Rasid Nikolic az olasz Perform-IT Showcase támogatásával lép színpadra The Gipsy Marionettist című marionettjátékával. A szintén Olaszországból érkező Teatro Due Mondi csapata pedig többször is igazi fiestahangulatot varázsol majd a helyszínen.

Koncertet ad Zuboly, a Felevad Duó, azaz Müller Péter Sziámi és Kirschner Péter formációja, a Weinkillers zenekar és a Crazy Daisy Jug Band zenekar. Fellép Kézdy Luca, a Magyar Rádió 2006-os jazzhegedűversenyének döntőse és közönségdíjasa, valamint Szalai Anna és Dorozsmai Gergő formációja, az L.A. Suzi, de koncertezik Hegyi Dóra és Novai Gábor, a NovaN (Blahalouisiana, Mörk, Unique) is. A fellépők között van a Csaknekedkislány, valamint a Cseh Centrum támogatásával a fesztiválra érkező DJ Gadjo. Móser Ádám Francia-balkán-klezmer tangó című koncertjét adja elő, de zenél majd a Kiss Tibi (Quimby) és Vastag Gábor (A Kutya Vacsorája) által alapított Aranyakkord formáció és az Aurevoir. zenekar is.

Az Öreg-park egyéb pontjain lesznek kézműves foglalkozások és interaktív játékok, de több kiállítás és designvásár is várja a közönséget.

 

 

Forrás: kultura.hu, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> VISSZATÉR A THÁLIA NYÁRIKERT SZÍNHÁZI SOROZAT

>> A SZÍNHÁZ AZ UTCÁRA KÖLTÖZIK