Újra úszhatunk a balatonboglári sportközpontban


2024.08.16 - Balatonica
uszoda férfi pillangó

Újranyitott a nyáron az energiaválság miatt két éve bezárt Urányi János Sport és Szabadidő Központ uszodája. A létesítmény működtetését a Balatonboglári Sport Club (BBSC) végzi. Az önkormányzat vállalta az újraindítás 10 millió forintos költségét, valamint a működéssel járó havi 1-2 milliós kiadást is.




Az uszoda novemberig próbaüzemben látogatható, ezt követően pályázati forrásból igyekeznek elvégezni a szükséges felújításokat. Mint azt a polgármester, Mészáros Miklós elmondta: energetikai korszerűsítésre vár az épület, kazáncserére volna szükség, amely jelentősen csökkenteni tudná a rezsiköltségeket. Ezt követően tervezik az éves nyitvatartást.

A sportközpont uszodájának használata a bogláriaknak lakcímkártya felmutatásával ingyenes, jelenleg hétköznap 14 és 16 óra között. A létesítményt működtető sportegyesület azt ígérte, a jövőben is biztosítanak ingyenes lehetőséget a helyieknek.

Urányi János (Balatonboglár, 1924. június 24. – Budapest, 1964. május 23.) magyar olimpiai bajnok kajakozó, hajóépítő volt.

 

 

Forrás: hirbalaton / sonline, Fotó: unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> Ilyenből csak egy van: mezítlábas beach futás Lellén

>> Min múlik, hogy szabad-e fürdeni a természetes vizekben?