Solar Boat Challenge: napelemes hajók versenye Almádiban


2024.08.23 - Balatonica
napelemes solar boat

A Solar Boat Challenge nevű rendezvényen a balatonalmádi Szent Erzsébet Ligetben péntektől vasárnapig naponta két napelemes hajófutamot tekinthetnek meg az érdeklődők. Emellett számos érdekes, kreatív programmal készülnek a szervezők.




Balatonalmádi és a Pannon Egyetem közösen szervez nemzetközi napelemes hajóversenyt 2024. augusztus 23-25. között, ahol magyar, holland, német, lengyel és indonéz napelemes hajók versenyeznek. A tengeri közlekedésben alkalmazott csúcstechnológiának és a megújuló energia jövőjének lehetnek szemtanúi a látogatók, és a csapatok izgalmas versenyek sorozatán való vetélkedésének a Szent Erzsébet ligetben.

A verseny mellett számos érdekes, kreatív programmal készülnek a szervezők, hiszen a Solar Boat Challenge a fenntarthatóbb jövő innovációit és megoldásait hivatott ünnepelni. A versenyen mindent megtudhatnak a napenergiával hajtott hajók fejlesztéseiről. A versenyt, látványos szlalomfutamokat a kivilágított hajók felvonulása teszi még emlékezetesebbé. Az esemény megnyitója augusztus 23-án délelőtt volt, a díjátadó augusztus 25-én 18 órakor lesz. A hosszú futamok 10 óra 10 perckor, míg a látványos technikai futamok délután 4 órakor látványos technikai futamok indulnak.

A látványos technikai sporteseménynek Hollandia és Monaco után, valamint a szeptemberi németországi és szardíniai futamok előtt adott otthont a Balaton, ami a versenyzők saját bevallása szerint az egyik kedvenc helyszínük. A még mindig újoncnak számító házigazda Pannon Egyetemesek tavalyi helyezésükön javítottak, így nyolcadik helyen végeztek a Sparky nevű hajóval.

 

 

Forrás: balaton-almadi.hu / hirbalaton.hu, Fotó: Pannon Egyetem fb

KAPCSOLÓDÓ

>> Keszthelyi Kilométerek: futva és kétkeréken

>> A lellei BL YachtClubon mentőmellényállványt avattak