Rengetegen lesznek az idei Balaton-átúszáson


2024.06.16 - Balatonica
úszó ugrás medence

A tervek szerint idén július 20-án tartják az egyedülálló nyíltvízi eseményt, amelyre akár tízezernél is több jelentkezőre számítanak a szervezők.




Az egyedülálló nyíltvízi úszóesemény nemcsak a magyarok, hanem a külföldiek számára is vonzó nyári program: jelen állás szerint 39 ország több mint 300 külföldi úszója is tempózik majd a Balatonban július 20-án, miközben Magyarország 800 településéről csak az előnevezések száma már meghaladta a hatezret. A nevezők 41 százaléka nő, miközben az első Balaton-átúszásokon mindössze négy százalék volt az arányuk.

Révfülöp-Balatonboglár között a klasszikus táv 5,2 km-es, a Balatonboglárról rajtoló és ugyanoda beérkező féltáv 2,6 km-es. Az átúszás kifejezetten amatőr- és hobbiúszóknak szóló nyíltvízi szabadidősport-esemény, az átlagos úszóidő 3 óra. A különleges sportesemény biztonságának záloga ezúttal is a 130 vitorlásból, tucatnyi kishajóból és motorcsónakból kialakított úszófolyosó, ahol a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság és a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálat szakemberei folyamatosan figyelik és ellenőrzik az úszókat. 

A megrendezésről az Országos Meteorológiai Szolgálat siófoki obszervatóriumával és a Balatoni Vízirendészettel történő egyeztetést követően, az esemény előtt két nappal – július 18-án, csütörtökön délben – adnak tájékoztatást a rendezők. Az esetleges rossz időjárás miatti tartaléknapok: július 21., 27. és 28., illetve augusztus 3., 4., 10. és 11.

 

 

Forrás: likebalaton.hu, Fotó: unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> ÍGY ÚSZD ÁT A BALATONT

>> ÍGY MERÜLJ JÉGHIDEG NYÍLT VÍZBE!