Rengeteg újdonság a Balatonfüredi Borheteken


2024.07.31 - Balatonica
balatonfüredi borhetek

1932 óta minden év augusztusában rendezik meg a városban a Borheteket, amelyen a borvidék legjobb nedűi kóstolhatók. Augusztus 9. és szeptember 1. között ezúttal 24 borász mintegy 280-300 bormintájából kaphatunk kóstolót három héten át.




Új pincészetek is bemutatkoznak, ők is csatlakoztak azon borászatokhoz, akik a májusban megrendezett Városi Borversenyen kiváló eredményeket értek el, ez ugyanis most is feltétele a kitelepülésnek. A borheteken a pavilonsor első helyét ismét az Arias Szőlőbirtok foglalhatja majd el, hiszen a balatonfüredi borversenyen Kálmán József lett az év bortermelője, de kitelepül a sétányra a Piffáth Pincészet is, az idei „Balatonfüred Város Bora” ugyanis onnan származik. A Balatonfüredi Borhetek másik különlegessége, hogy a borpavilonok közelében élő zenei kiskoncerteket rendeznek, a nagyobb volumenű eseményeknek pedig hagyományosan a Kisfaludy színpad ad helyet.

Idén is tartanak exkluzív bor-kóstolókat a gazdák, hétköznapokon két borászat, hat-nyolc tételét lehet kóstolni, egy jelképes összegért elvégzett előzetes regisztrációt követően. Alkonyat után aztán indulhat az igazi pezsgés az esti Balaton-parton; délelőtt 10 órától egészen éjfélig tartanak nyitva a borsátrak. A borhetek ünnepélyes megnyitóján augusztus 9-én, a késő délutáni órákban tartják majd, amikor is a hagyományos szalagátvágással kezdetét veszi a város legnagyobb látogatottságú rendezvénye, a Balatonfüredi Borhetek.

 

 

Forrás: hirbalaton.hu / Balatonfüredi Napló, Fotó: Balatonfüredi Borhetek facebook

KAPCSOLÓDÓ

>> ZALAI BORCÉGÉR: KESZTHELYI BORÜNNEP

>> 18 ÉVES FÜREDI LÁNY A 199. ANNA-BÁL SZÉPE