Palackba zártuk a Balaton szellemét: Balatonica Gin


2024.06.01 - Balatonica
balatonica gin díszcsomagolás

Tekerjétek fel a hangerőt, mert igazán frissítő hírekkel érkezünk a nyárra! A Balatonica Chillout Rádió mellé elhoztuk nektek az akarattyai napsütésben fogant citrusos párlatunkat, az eredeti ízvilágú Balatonica Gint. Dőljetek hátra és kortyoljatok egyet a balatoni nyár legchillesebb italából!




Amikor 2018-ban megszületett az a szó, hogy Balatonica, volt egy víziónk türkizkék vízről, napsütésről, fehér vitorlákról,  eleganciáról, pozitív energiákról. A Balatonica első inkarnációja a zene nyelvén történt a Balaton partján lévő stúdiónkban, ahol érdekes földrajzi adottságok fokozták tovább az inspirációnkat. Miközben a rádió azóta is a legjobb chillout zenékkel kényezteti a feltöltődni vágyókat, észrevettük, hogy a hely energiái, mikroklímája mindenkit elámított. A délnyugat irányába néző magaslaton, ahová a Balaton víztükre egész évben duplázza a nap energiáit, olyan növényzet él és virul, ami máskülönben csak a mediterrán térségben. Így jött az ötlet, hogy olajfákkal, pálmákkal, gránátalmával telepítsük be a területet. Tovább is merészkedtünk és ma már ott tartunk, hogy minden évben annyi citrusfélét szüretelünk, ami az egész rokonságot ellátja. 

És meg is érkeztünk a BALATONICA GIN születésének a pillanatához. Miközben egy fárasztó nap után a stúdió teraszán iszogattuk kedvenc longdrinkünket, rájöttünk, hogy ezen a területen minden olyan fűszernövény és virágzat terem, ami egy igazán jó gin karakterét meghatározhatja. Felkerestük Magyarország egyik legismertebb gin gyártó csapatát, a Búzavirág Gin-t és közösen létrehoztunk egy ízvilágot, aminek a gyökerei ahhoz a balatonakarattyai magaslathoz vezetnek vissza, amiből mi évek óta inspirálódunk és ezt az inspirációt a zene nyelvén kívül most már egy fantasztikus párlattal is kiteljesítettük. 

És hogy miben más a Balatonica Gin? Abban, hogy a fűszerezéshez szükséges alapanyagok jelentős részét mi termeljük egy olyan mediterrán mikroklímával rendelkező magaslaton, ahol 2018-ban létrejött a chillout zene hazai bölcsője. Így őszintén elmondhatjuk, hogy a Balatonica Gin minden cseppje egy olyan életérzést közvetít, ahol a káprázó napsütés és a végtelen türkizkék találkozását fehér vitorlák csipkézik, akol a chillout zene simogatja azokat a citrus- és fűszerbokrokat, amiknek a virágai és levelei elegáns karaktert adnak egy olyan italnak, ami mostantól a felemelő és emlékezetes pillanatok kísérője lehet, hogy azokra még tovább és még szebben emlékezhessünk!