Olaszrizling-borverseny: 6 kategória, 300 induló


2024.05.27 - Balatonica
riezling palackok

A GROW du Monde nemzetközi Olaszrizling-borverseny idén május végén a Balatonra költözik, aminek köszönhetően kísérőrendezvényként Füred ad otthont a GROW Aftert sétakóstolónak is, ahol több mint 50 közép-európai borászat mutatja be a nagyközönségnek legjobb Olaszrizlingjeit.




Az olaszrizling a magyar lélek bora, a balaton pedig egyedi termőtáj. a legkedveltebb balatoni fajtaborok rangsorát magasan az olaszrizling vezeti. Évszázadok óta műveljük ezeken a tájakon, nem véletlenül, megbízható és kiemelkedő minőségre képes. A Balatonfüred Kongresszusi Központ egyedülálló és nemrég díjazott épületében május 31-én délután várják a borkedvelőket a GROW AFTER sétakóstolásra, ezen a programon adják át a borverseny díjait is.

A GROW du Monde egy nemzetközi borverseny, amely az Olaszrizling borokat gyűjti össze egész Közép-Európából. A világ minden tájáról érkezett borbírák (köztük több Master of Wine és Master Sommelier) a legjobb és legautentikusabb borokat keresik, amelyek abból a szőlőfajtából készülnek, amelyben az alapítók és a szervezők régóta és rendületlenül hisznek. A versenyre a házigazda magyar borok mellett cseh, szlovák, osztrák, szlovén, olasz, horvát, szerb és észak-macedón borokat is neveztek. A zsűrinek nem lesz könnyű dolga, hat kategóriában háromszáznál is több bort kell majd megkóstolniuk, mielőtt kiderül, kik is a nagydíjasok.

 

 

Forrás: magyarmezőgazdaság / hirbalaton, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> RANGOS ÉPÍTÉSZETI DÍJJAL JUTALMAZTAK BALATONI FEJLESZTÉSEKET

>> PALACKBA ZÁRTUK A BALATON SZELLEMÉT: BALATONICA GIN