Olaszország kulináris különlegességeit vonultatja fel a Wine&Gourmet


2024.08.27 - Balatonica
olívabogyó olívaolaj olasz táj

Családi programok, ingyenes kóstolók, szakmai workshopok és Michelin-csillagos séfek exkluzív élményétkezései várják a Balaton Wine & Gourmet látogatóit szeptember 6-7-8 között: mindez az ország egyik legszebb helyszínén, a csodálatos, fás-ligetes természeti környezetben elterülő Veszprémvölgyben.




A Balaton Wine & Gourmet programjainak zöme idén a díszvendég, a gasztronómia nagyhatalomnak számító Olaszország kulináris értékei köré épül. A minőségi ételeknek és italoknak szentelt ünnepen a balatoni régió gasztronómiai csúcsszereplői, éttermek és borászatok lesznek jelen. A kiállító pavilonok mellett öt helyszín – nagyszínpad, mercato színpad, jezsuita templom, borszakmai sátor és gyereksátor – várja az érdeklődőket, akik összesen mintegy félszáz izgalmas program közül választhatnak.

A nagyszínpadon kulturális programok, ingyenes kóstolókkal egybekötött étel- és italbemutatók kapnak helyet: lesz többek között tészta, pizza, pármai sonka és olíva bemutató, a szervezők megidézik az 50-es, 60-as évek olasz dolce vita hangulatát zenével és robogókkal, valamint megjelenik az olasz édes élet keserűinek és aperitifjeinek bódító világa is. A nagyszínpad mellett újdonságként az olasz mercatók (piacok) világát megidéző színpad is becsatlakozik a programhelyszínek közé. Itt bemutatók és kóstolók veszik sorra az olasz gasztronómia alaptételeit, és adnak ízelítőt a pizza, pasta, gelato és kávé univerzum egyedülálló ízkavalkádjából.

A jezsuita templomban lesz Dr. Fiáth Attila vulkanikus bor bemutatója is, amely a Badacsony és a Somló mellett a Vezúv és az Etna borászati különlegességeit veszi sorra. A borprofesszor egy másik előadásában pedig összecsap majd észak és dél, és eldönthetetlen versenyben megmérkőznek egymással a Balaton északi és déli partjának borai. De a bor mellett önálló kóstolón megjelennek a buborékok is az olasz italkultúra legszebb tételeivel, a prosecco-tól kezdve a franciacortán át a hagyományos palackban érlelt pezsgőig pukkannak a palackok.

 

 

Forrás: hirbalaton / diningguide, Fotó: Wine & Gourmet Balaton

KAPCSOLÓDÓ

>> Új ajánlatokkal bővült a Best of Balaton válogatása

>> Jön az idei balatoni szezon első szüreti mulatsága!