Nekik a te mindössze 1%-od pont elég


2024.05.15 - Balatonica
négy gyerek éjjel

A Szintlépés Alapítvány a Kuckó Önkéntes Programján keresztül van jelen a gyermekotthonban élők mindennapjaiban. Most arra hívják fel a figyelmet a Nekünk 1% pont elég! című kampányban, hogy a legapróbb összeg is hatalmas segítség lehet a gyermekotthonban élőknek.




A Szintlépés Alapítvány célja, hogy jobbá tegye a gyermekotthonok lakóinak életét. Élményeken, odafigyelésen, illetve a társadalmi érzékenyítésen és edukáción keresztül esélyt adjon a gyermekeknek egy boldogabb gyermekkorra és egy teljesértékű felnőttkorra.

A személyi jövedelemadó 1%-ának felajánlásáról évről-évre rengetegen megfeledkeznek: 10 adózóból mindössze 4 rendelkezik adója 1%-áról valamely fontos társadalmi ügyet támogató, nonprofit szervezet javára (idén május 21. a benyújtási határidő). A Kuckó Program és a Szintlépés Alapítvány a Nekünk 1% pont elég! című kampányban arra hívja fel a figyelmet, hogy a legapróbb összeg is hatalmas segítség lehet a gyermekotthonban élőknek.

 

 

A kezdeményezés során egyetlenegy százaléknyi részletet használnak fel minden megjelenési felületükből, hogy megmutassák az embereknek, tőlük sem várnak többet ennél. Az üzenet leglátványosabban a budai alsó rakparton kihelyezett hófehér óriásplakáton érvényesül. Az 1%-nyi részlet szabad szemmel szinte nem is látható, a médiafelületről készített fotók viszont annál egyértelműbben szemléltetik a kezdeményezés lényegét. 

A kezdeményezéshez népszerű influencerek is csatlakoztak, és felajánlották Instagram storyjuk 1%-át a jó ügy számára. A Kuckó Önkéntes Program támogatására buzdító aprócska üzenetet többek között Péter-Szabó Szilvi, Tokár Tomi, Viszkok Fruzsi, Lenzsér Olivér, Nico, Tóth Dávid és Karola is megosztotta a saját felületein.