Mivel rukkol elő a jubileumi Badacsonyi Szüret?


2024.09.05 - Balatonica
badacsonyi szüret

Hatvanadik alkalommal rendezik meg a Balaton-felvidék egyik legmarkánsabb programját a hétvégén. Szeptember 6. és 8. között minden érdeklődőt várnak a jubileumi Badacsonyi Szüret különleges élményt ígérő eseményei.




Az első, televízió által is közvetített rendezvényt 1964-ben tartották és a helyi borosgazdák, szőlészek munkájának ünnepe mit sem kopott hat évtized múltán. A vasárnapi fő attrakció, a szüreti felvonulás mellett, egyéb kulturális programokkal és nívós borokkal várják a látogatókat Badacsonyban.

A rendezvény badacsonyi központjában már pénteken este gondoskodnak a szervezők a jó hangulatról. 18 órától játszóház lesz, 20 órától a Cimbaliband, 22 órától pedig a Dance zenekar muzsikál. Szombaton délután fanyüvő játékpark nyílik, 15 órától Rosta Géza gyerekműsora, 16.30-tól a Longstep zenekar koncertje szórakoztatja a nagyérdeműt a 18.30-kor kezdődő ünnepélyes megnyitó előtt. 19 órakor ismét tánc következik, a Badacsony-Tördemic Néptáncegyüttes jóvoltából, majd 20.30-kor a Nyughatatlan zenekar, 22 órakor DJ Rádai lép színpadra.

A legnagyobb érdeklődésre számot tartó szüreti felvonulás vasárnap (szeptember 8-án) 10 órakor indul Badacsonytomajról és a 71-es számú főút Badacsonytomaj és Badacsony közötti szakaszán halad végig. A színes forgatagot ezúttal is környékbeli települések képviselői, néptánc együttesek, legionáriusok, magyarországi borrendek, kopjások, huszárok és zászlóforgatók, tűzzsonglőrök, lovas fogatok, fúvószenekarok alkotják. A felvonulókat a Brassdance fúvószenekar fogadja Badacsonyban 11 órakor. A szőlőharang megáldását 12.30-ra tervezik a Badacsony Park színpadán, majd ugyanitt szüreti gálaműsor kezdődik. A napot és a hatvanadik Badacsonyi szüret programjait Hevesi Tamás 17 órakor kezdődő koncertje zárja.

 

Forrás: hirbalaton / veol.hu, Fotó: unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> Olaszország kulináris különlegességeit vonultatja fel a Wine&Gourmet

>> Nagyszabású séftalálkozó Hévíz környékén