Minden eddiginél nagyobb busát fogtak Kenesén


2024.08.08 - Balatonica
horgászok vízben

Sztasz Sztanyiszlav Sztaniszlavovics hatalmas busát fogott a Balatonon... Nem egy orosz kisregény első mondatát olvassuk, hanem a balatoni híreket egy fiatal horgászról, akinek a napokban sikerült megdöntenie az eddigi busarekordot.




A halfogást jelentették a halőröknek, hogy hivatalosan is megmérjék, hiszen ezzel a fogásával Sztasz Sztanyiszlav Sztaniszlavovics megdöntötte a balatoni busarekordot. Eddig ötven kilós volt a legnagyobb kifogott hal, a mostani példány azonban 25 kilogrammal többet nyomott.

A kiváló teljesítményről így nyilatkozott a fiatal horgász:

6 napot töltöttem a víz mellett és nagyon sok pontyot fogtam: 10-16-18 kilósok jöttek be. Arra gondoltam, hogy megpróbálkozom a busákkal is. Besétáltam a vízbe, úgy a parttól 200 méterre és onnan dobtam még úgy 100-120 méterre a 100 grammos szereléket. Mindezt hajnali 4-kor. Rárántottam, de olyan volt, mint egy akadás. Nem mozdult. Elkezdtem óvatosan húzni, de nem történt semmi. Bementem a vízbe, de közben folyamatosan húztam. A barátaim azt javasolták, ne menjek tovább, mert biztos lement mélyre, a kövek közé és ott várakozik. Egyszer azonban elindult és elkezdett felém úszni.  Egy órán keresztül próbálkoztam a vízben, majd teljesen kimerültem. A busa sem bírta már tovább, így megadta magát.

 

 

Forrás: agroinform / hirbalaton, Fotó: pixabay

KAPCSOLÓDÓ

>> Min múlik, hogy szabad-e fürdeni a természetes vizekben?

>> Újra látogatható a balatoni kukoricalabirintus