Milyen borokat kóstolhatunk a VeszprémFest alatt?


2024.07.10 - Balatonica
rozé rizling jazz napok

10 nap, 30 borász, 30 koncert, hirdeti a Rozé, Rizling, Jazz Napok szlogenje, amely program több mint 10 éve a VeszprémFest állandó kísérőrendezvénye minden év júliusában. Most a meghívott borászok közül mutatunk be hármat.




TAGYON BIRTOK

Már régóta tudott, hogy a balatoni bor önmagában is megállja a helyét, de ők egy kisebb fókuszpontra szeretnék felhívni a figyelmet, Nivegy-völgyre. Ez a terület még nem élvezi a széleskörű ismertséget, de bíznak benne, hogy a talajnak, a klímának, a gondoskodásnak és a jóra törekvésnek eredményeképpen országosan és nemzetközileg is elismert borokat tudnak készíteni.

Bővebben róluk.

 

DOBOSI PINCÉSZET

A Dobosi Pincészet egy családi vállalkozás a Balatonfüred-Csopaki Borvidéken. Alapjait a felmenők az 1700-as évek elején tették le a Balatontól 5 kilométerre, Zánka és Nagyvázsony között elterülő, festői szépségű településen, Szentantalfán. A szőlőtermesztés hagyományai csaknem három évszázadon át apáról fiúra szálltak. A család jelenleg 24 hektár szőlőt művel a borvidéken, főként a Nivegy-völgyben és 1,5 hektárt Balatonfüreden.

Bővebben róluk.

 

FODORVIN PINCÉSZET

A Fodorvin széles fajtaválasztékkal dolgozik, fehér-, rozé és vörösborokat is készít. A szőlőtermesztéskor terméskorlátozást, többszöri hajtásválogatást alkalmaznak, hogy igazán jó alapanyagot szüretelhessenek. Egyedi, dűlőszelektált alapanyagok esetében elmaradhatatlan a fürtválogatás is. Fehér és rozé boraik többségében a könnyedség és gyümölcsösség dominál, ezek a tételek reduktív technológiával készülnek. Céljuk, hogy a fajtából származó elsődleges aromákat megőrizzék ezen borok esetében. Emellett legkiemelkedőbb, dűlőszelektált boraikat fahordóban is érlelik. Ezek a magas minőségű tételek hűen tükrözik az aszófői termőtáj sajátosságait.

Bővebben róluk.

 

Továbbá ott lesznek még:

PÁLFFY PINCÉSZET - KÖVESKÁL

SZENT-DONÁT PINCÉSZET - CSOPAK

JÁSDI PINCÉSZET - CSOPAK

GILVESY PINCÉSZET - SZENT GYÖRGY-HEGY

VESZPRÉMI ÉRSEKSÉGI PINCÉSZET - FELSŐÖRS

FIGULA PINCÉSZET - BALATONFÜRED

LAPOSA BORBIRTOK - BADACSONY

VILLA GYETVAI BORHÁZ - BALATONFÜRED

SKIZO BORHÁZ - BADACSONY

GUDEN BIRTOK - PALOZNAK

KÁLI KÖVEK - KÖVESKÁL

BÖKŐ DÁVID - BALATONFÜRED

PALO BORBIRTOK - PALOZNAK

WINE & VINYL - FESTIVAL SELECTION

ZELNA BORÁSZAT - BALATONFÜRED

SZABÓ ÉS FIA - BALATONCSICSÓ

MIONETO PROSECCO ÉS PEZSGŐBÁR

FEIND PINCÉSZET - BALATONFŐKAJÁR

GAZDAG PINCE - MENCSHELY

BORZSONGÓ BORSZAKÜZLET VÁLOGATÁS

 

 

Forrás: veszpréminfo, Fotó: Rozé, Rizling, Jazz 

KAPCSOLÓDÓ

>> MINDEN CSEPPJE MINŐSÉG: A BALATONICA GIN BEKERÜLT A VESZPRÉMFEST KÍNÁLATÁBA

>> 2024-BEN IS VÁRNAK A VESZPRÉM-BALATON EKF FEJLESZTÉSEI!