Melyik magyar lány lesz a Balaton Arca? Indul a verseny!


2024.10.21 - Balatonica
képkeretek tükrök

Hagyományteremtő szándékkal elindult a “Balaton arca” projekt. A szervezők célja megtalálni azt a hölgyet, aki leginkább képes megszemélyesíteni a Balaton természetes szépségét és egyediségét, és aki utána egy teljes éven át fogja népszerűsíteni a tóvidéket.




A Balaton arca kezdeményezés nem szépségverseny. A szervezők (Balaton Aranykora Alapítvány és Balatoni értékmentés) olyan nagykövetet keresnek, aki hitelesen képviseli a térség kultúráját, páratlan szépségét. A verseny során a jelentkezők különböző feladatokban mérik össze tudásukat, mutatják meg “igazi arcukat”, melyek között fotózások, divatbemutatók és kulturális eseményeken való részvétel is szerepel. A végső döntést szakmai zsűri hozza meg.

A versenyre minden olyan 16 és 30 év közötti hölgy jelentkezhet, aki elkötelezett a Balaton értékei iránt. A verseny több fordulóból áll: a jelentkezők által beküldött képek alapján Lukács István fotográfus, a Balaton arca kezdeményezés ötletgazdája választja ki azokat, akikkel egy balatoni portfólió készül. A döntőt 2025. július 5-én egy látványos szezonnyitó gálán tartják és itt választják meg a 2025. év Balaton arcát.

A győztes elnyeri  a „Balaton Arca 2025” címet és egy éven át népszerűsíti a Balatonhoz kötődő termékeket, szolgáltatásokat, továbbá számos rendezvényen és eseményen képviseli a kiemelt turisztikai desztinációt. Feladata lesz még a Balaton különleges vonzerejének népszerűsítése, valamint jótékonysági és közösségi projektekben való részvétel is.

Nektek milyen arc rémlik fel, amikor a Balatonra gondoltok?

 

Forrás: sokszinuvidek / hirbalaton, Fotó: unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> 18 éves füredi lány a 199. Anna-bál szépe

>> Te is részese voltál! – emlékek az EKF évből