Újranyit a hőerőmű: Lesz 2024-ben is technobuli Inotán!


2024.06.24 - Balatonica
inota plakát

Július 12-13-án sokak óriási örömére ismét megnyitják az elhagyatott inotai hőerőmű óriási turbinacsarnokát, és mi mást: reggelig tartó újhullámos technóbulit ígérnek a szervezők.




A tavaly először megrendezett INOTA Fesztivál óriási sikere után kérdéses volt, hogy lehet-e újabb bulikat szervezni a különleges helyszínen, miután a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa költségvetése nem állt rendelkezésre. Április vége óta nyilvános, hogy idén júliusban újrázik a zenei rendezvény, még ha kisebb területen és rövidebb ideig is.

 

 

A szervezők üzenete: 2024 nyarán tehát nem a teljes területet aktiváló fesztivál, hanem dedikált koncept események formájában jelentkezik INOTA: először július 12-én és 13-án térünk vissza az erőmű területére, reggelig tartó újhullámos technót és határfeszegető elektronikát költöztetve a hatezer négyzetméteres, üvegtéglák szegélyezte betonmonstrumba, ahol ötven éve még súlyos turbinák termelték zakatolva az áramot. A hűtőtornyok ezúttal csendben felügyelnek, a terület nagyobb része pihen, fókuszunkba a csarnok kerül - ahol erre a két napra megnyitjuk az ország legnagyobb nemhivatalos technoklubját. A fellépők között lesz: Ben Frost: Scope Neglect AV show ft. Greg Kubacki & Tarik Barri + Khidi Showcase: Schwefelgelb, Ancient Methods, Neux, Frequency Shifter + Schacke (Fast Forward Productions) + Alpha Tracks (Blue Hour / UTE / Slash) + Boston 168 (BPitch Control) + DJ Hyperdrive (BCCO) + Gabber Eleganza (Never Sleep) és sokan mások...

 

 

Forrás: telex after, Fotó: inota facebook

KAPCSOLÓDÓ

>> MITŐL SZÓLT EKKORÁT AZ INOTA FESZTIVÁL? INTERJÚ A SZERVEZŐKKEL