Legjobb nyári koncertek rendhagyó helyszíneken


2024.06.21 - Balatonica
park szívószál

A Természetre hangolva egy olyan egyedülálló koncertsorozat, amely a Bakony-Balaton régió ikonikus természeti helyszíneire hozza el a különböző zenei formációkat. Idén nyáron Gelkát, Belaut és Barabás Lőrincet.




Gelka - Mashup DJ Set - Július 6.

Július 6-án a Haláp-hegyen hallhatjuk a downtempo magyar úttörőjét, Gelkát, azaz Kürti Csabát, aki egy meditatív, lazulós estére hívja az érdeklődőket. A Café del Mar lemezek magyar hangja visszajáró vendég volt az Ibiza Sonica rádióban és később a BBC Radio 1-en. Hangzása egyedi keveréke az ambient, downtempo, trip-hop és neoklasszikus irányzatoknak, amivel Magyarország egyik legismertebb chillout előadójává vált. Munkáját a dallamos, atmoszférikus hangzásvilág és az élő hangszerhasználat, mint a zongora és gitár jellemzik. 

Belau - Augusztus 3.

Augusztus 3-án álomszerű zenei élménynek lehetünk részesei a Belau exkluzív koncertjén. A duó (Kedves Péter, Buzás Krisztián) világában az elvágyódó és örökké reményteli hangulat találkozik az aktuális elektronikus zenei alapokkal. A cél, hogy a zene hatására belső utazásra induljon a hallgató, olyan reményteli és napsütötte helyekre, ahol ki tud kapcsolni és képes meglelni a harmóniát. A zenekar 2016-ban kezdte a koncertezést és két év alatt több, közel 200 koncertet adott 22 országban, olyan fesztiválokon, mint a Primavera, a Eurosonic, az SXSW, a Reeperbahn, a Sziget, vagy az Electric Castle. A koncert különlegessége, hogy egy titkos helyszínen kerül majd megrendezésre, amiről a vendégek a koncerthez közeledve szerezhetnek majd tudomást. 

Barabás Lőrinc - Augusztus 31.

A nyarat augusztus 31-én Barabás Lőrinc exkluzív solo koncertje zárja egy régóta elhagyatottan álló kőfejtőben, a gyenesdiási dolomitbányában. Barabás Lőrinc trombitás és zeneszerző a budapesti improvizatív zenei élet egyik meghatározó szereplője és mozgatórugója, 2007 óta tizenkét albumot adott ki különböző zenekaraival, illetve szólóban. Legújabb “22” című lemezén újabb arcát mutatja meg: az előző szólóalbumához képest még inkább előtérbe kerül a zongora; számos szerzemény akad, amelyben már egyáltalán nem hallható trombita. A minimalista hangszerelésű, repetitív darabok szellemiségükben a Nils Frahm és Ólafur Arnalds nevével fémjelzett neoklasszikus irányzathoz állnak közel. A melankólikus, filmzeneszerű számok Barabás Lőrinc szerint a gyorsuló világban a lelassulás, befelé fordulás igényét jelenítik meg.

 

 

Forrás: HelloVeb, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> LÁTVÁNYOS KLIPPEL HOZZA EL A NYARAT A BELAU

>> GELKA: „A ZENÉLÉS SEGÍT LEKAPCSOLNI MAGAM A RENDSZERRŐL”