Kiéhezve várjuk a 2024-es kedvenc strandételeket


2024.06.16 - Balatonica
vízpart étterem terasz

Idén tizedszer hirdeti meg a Balatoni Kör az Év Strandétele versenyt, ami nagyban hozzájárult, hogy az utóbbi évtizedben jelentősen bővült, izgalmasabbá, egészségesebbé és kreatívabbá vált kedvenc tópartunk gasztro kínálata.




Malacfül saláta és sós kürtöskalács, marhanyelves lepény és zeller ravioli: hogy csak néhányat említsünk az elmúlt évek legjobbnak választott ínycsiklandó strandételeiből. A versenyben idén is kiemelten értékelik, akár különdíjjal is a jóárasított ételeket, vagyis azt, ha egészséges és lehetőleg helyi alapanyagokból sikerül elérhető áron kínálni a nevezett fogást. A strandbisztró kategóriában különlegesebb alapanyagokból, komolyabb konyhatechnológiával készített ételekkel is lehet indulni. Idén is szeretnének vegetáriánus, illetve vegán különdíjat kiadni, ezért biztatják a nevezőket, hogy ebben a műfajban is nevezzenek ételt. Azok az ételek esélyesek a győzelemre, melyeket bármelyik strandbüfében vagy tóparti bisztróban el lehet készíteni, mert a végső cél, hogy a receptet máshol is átvegyék, ezzel megújítva a strandgasztronómiát

Nevezni továbbra is lehet levessel, főétellel és desszerttel egyaránt. Ezek alól természetesen a klasszikus strandételek (pl. sült kolbász, palacsinta, gofri, rétes, lángos) sem kivételek, amennyiben valahol máshogy, illetve sokkal jobban készítik a megszokottnál. A versenyen bármelyik part menti büfé vagy étterem is indulhat, vagyis nem kell közvetlenül strandon lennie, elég, ha a parthoz közeli hely. Nevezni július 10-ig lehet az info@balatonikor.hu e-mail címen.

 

 

Forrás: turizmus.hu, Fotó: unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> A BALATONI NYELVES LETT AZ ÉV STRANDÉTELE

>> HOGY KÉSZÜL A HÍNÁROS LÁNGOS ÉS AZ ALGÁS JÉGKÁSA?