Ideje készülődni a 199. balatonfüredi Anna-bálra


2024.06.28 - Balatonica
fehér női ruha vállfa

199. alkalommal rendezik meg az Anna-bált július 27-én Balatonfüreden, a rendezvényre hatszáz vendéget várnak. A bált hagyományosan az Anna Fesztivál kíséri, amelyen többek között operaest, szívhalászat és prímásgála várja az érdeklődőket.




A város idén is meghívta a bálra a 18 éves balatonfüredi lányokat. Az estély előtt hagyományosan a Vaszary-villa kertjében gyülekeznek a résztvevők, innen indul majd a zenés menet a megújult Anna Grand Hotelbe. A bálon az 1920–30-as évek világának zenéjét, hangulatát idézik meg, illetve itt szavazza meg a közönség azt a 15 lányt, akik közül a szakmai zsűri kiválasztja a bál szépét és udvarhölgyeit. A zsűri elnöke idén Csáky Attila filmproducer.

A bálozó hölgyek idén halványbíbor porcelánszívet viselhetnek majd, amelynek színét a Tagore sétány rózsalugasa ihlette. A bál szépét és két udvarhölgyét éjfélkor hirdetik ki, ők másnap a Kisfaludy Színpadon is bemutatkoznak, majd sétakocsikáznak a városban.

Kositzky Anett fesztiváligazgató tájékoztatása szerint a bálon fellép Gájer Bálint, a Cotton Club Singers és Farkas Gábriel, a Mendelssohn Kamarazenekar pedig az egykori, híres Arizona mulató világát és díváit idézi meg. Énekel továbbá Zséda, Szűcs Gabi és Kozma Orsolya, valamint műsort ad négy pár swing-sztepp táncos, és fellép a sztepptáncvilágbajnok Bóbis László is. A Hagyományok Házával közösen ezúttal a magyar táncházakat bemutató gálaműsort rendeznek a Gyógy-téren. A bálon a Magyar Állami Operaház balettművészei táncolják a palotást.

 

 

Forrás: kultura.hu / balatonfured.hu, Fotó: unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> MEGIDÉZETT REFORMKOR: ÚJRANYÍLT A FÜREDI ESTERHÁZY-KASTÉLY

>> JÚLIUS VÉGÉN VÁR A 198. ANNA-BÁL ÉS A XI. ANNA-FESZTIVÁL