GasztroFok NYÁRUTÓ: újra belekóstolhatunk Siófok kínálatába


2024.08.30 - Balatonica
gasztrofok nyárutó siófok

Tavaly ősszel indult útnak Siófokon a GasztroFok elnevezésű kulináris összefogás, mely a térség gazdag bor- és gasztronómiai kínálatát hivatott bemutatni: Széplaktól Sóstóig, Kilititől Szabadiig. Idén szeptember 13-15. között rendezik meg az eseményt.




Az esemény keretein belül az érdeklődőknek lehetőségük van „körbekóstolni” a résztvevő vendéglátóhelyek erre az alkalomra összeállított menüsorát, bevonva a helyi termelőket is. Az áprilisi GasztroFok tavasz után máris elérkeztünk a következő állomáshoz: a szeptemberi GasztroFok Nyárutó a térség egész évben elérhető speciális kínálatát hivatott felvonultatni az érdeklődők számára, ezzel is erősítve azt, hogy „Siófok egész évben vár!”

A szeptemberi hétvége alatt is érdemes minél több helyszínre ellátogatni, megismerkedni a vendéglátóhelyek által kínált ízvilággal és élni az adott alkalom kedvezményes ajánlataival, amelyekkel szeretettel várnak mindenkit a gasztropartnerek. A kínálatban egyaránt megtalálhatóak helyi termelők, pincészetek, a legmagasabb kategóriás gourmet éttermek, streed food ételeket vagy desszerteket kínáló szolgáltatók is. A kezdetektől a GasztroFok brand partnere a Julcsi Kalácsoda Foodtruck, akik idén „Az év strandétele” versenyen elnyerték különleges kürtös kalácsaikkal az év felfedezettje díjat. A nyomtatott és online formában is elérhető GasztroFok térképről kiderül, hogy velük együtt több mint 20 szolgáltató és rendezvényhelyszín várja az ínyenc falatokra vágyókat.

 

 

Forrás: hirbalaton, Fotó: facebook

KAPCSOLÓDÓ

>> Siófok októberben gasztro élményekkel bombáz

>> Újabb kulináris körutazás Siófokon