Futás, buli, Balaton: szezonzáró balatoni maraton és félmaraton


2024.10.20 - Balatonica
futás kék háttér

Zárd a balatoni nyarat egy kellemes futással! Hagyományos szezonzáró futóesemény az őszi Balatonnál. November 16-án, szombaton Siófokon 21. alkalommal rajtol a Balaton Maraton és Félmaraton.




2024. november 16.

Rajt/cél: Siófok, Petőfi sétány 32. előtt

A távok sokfélesége idén is adott, maraton több részletben, félmaraton, harmadmaraton, negyedmaraton és hatodmaraton vár egyéniben vagy párban.

 

A 10 km egy szép kerek szám. Van akinek álmai távja, másnak egy hétköznapi edzésmennyiség. A pályaatlétika leghosszabb, és az utcai versenyek egyik legnépszerűbb futószáma. Bárki számára teljesíthető távolság, heti 2-3 alkalmas, 30-40 perces futással már elérhető. Próbáld ki magad 2024-ben egy 6+1 eseményből 3 teljesítésével összerakható sorozatban, teljesíts a 10 km-es versenyek közül hármat, és szerezd meg az egyedi Tízesmánia érmet!

A félmaraton a "legyőzhető távolság". Teljesítéséhez már heti 20-25 km lefutása is elég lehet. A félmaraton egy szerethető távolság is. Elég hosszú, hogy nagyon büszkék lehessünk a célba érésre, de nem annyira hosszú, hogy ne látszódjon a vége. Ha szereted a félmaratont, ha rendszeresen futsz, csatlakozz a sorozathoz, legyél te is mániás évről évre, minden évben! Fuss félmaratont 4 egymást követő évszakban és szerezd meg a Félmaratonmánia érmet!

 

Forrás: futanet.hu, Fotó: pixabay

KAPCSOLÓDÓ

>> Évadzáró Nagyhajós Túraverseny Füreden

>> Utazós csütörtök: balatoni borakció