Fügefeszt: beújít a badacsonyi gasztronómia


2024.08.30 - Balatonica
piros fügék

Idén októberben először jelentkezik a különleges Balaton-parti helyszínen megrendezett Fügefeszt, ami bár az ilyenkor mindenhol fellelhető zamatos fügét nevezte ki házigazdának, valójában sokkal többről szól: Vincze Péter és csapata szeretné bemutatni a régió kulturális és gasztronómiai fejlődését.




Az őszi Balaton különleges hangulata, a szüret utáni nagy levegővétel, amikor kicsit elcsendesül a vidék, az ezerszínű Badacsony a háttérben, bordó-sárga árnyalatokkal, a mellettünk a csillogó víztükör, poharunkban egy izgalmas bor, a színpadon jazz szól… – valahogy így néz ki az a komplex élmény, ami október közepén ránk vár a badacsonyi strand területén. És persze a vendéglátók: a Balaton és az ország minden területéről válogatott szuper csapat, Michelin csillagos éttermek és közönségkedvencek. Karakterek, szakmájukban kiemelkedő séfek, akik a pörgéssel teli nyár után bevállalták ezt a gasztro örömünnepet!

A kétnapos esemény a minőségi vendéglátást kereső vendégeken túl megszólítja a szakmát is, így lehetőséget biztosít a séfeknek, tulajdonosoknak a kötetlen beszélgetésekre, inspirálódásra.  A kóstolás mellett színpadi workshopok, előadások és főző műsorok kerülnek a fókuszba, természetesen a fügével, mint fő alapanyaggal. És akik velünk lesznek: Magyarország és a Balaton vezető és irányadó vendéglátó egységei és borászatai!

 

 

Forrás: hirbalaton, Fotó: unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> GasztroFok NYÁRUTÓ: újra belekóstolhatunk Siófok kínálatába

>> Nagyszabású séftalálkozó Hévíz környékén