Fókuszban a balatoni pezsgők


2024.05.24 - Balatonica
fehér pezsgők

Május 25-én újra a palackba zárt buborékoké a főszerep a II. Balatoni Pezsgésen. A pezsgőrajongókat e hét szombaton a Badacsonyba várják, egész pontosan a Hableányba és a Laposa Borteraszra.




A Hableányban kiállító több mint 10 borászatnál sétálókóstoló során nyerhettek betekintést a buborékok világába. Képviselve lesz többek között a Bujdosó Pincészet, a Gilvesy Winery, a Pálffy Szőlőbirtok, a Sauska, és a Zelna Borászat. Ezen felül, az eseményen nagy hangsúlyt kap majd a szakmai tartalom, így nem csak pezsgőkóstolásra lesz lehetőség, hanem tematikus előadásokat is meghallgathatunk, páldául a francia, a spanyol, vagy épp a tokaji borászati hagyományokról. A rendezvény napján a Hableány teraszán élőzene dobja majd fel a hangulatot, valamint 3 tételes fogásokat is választhatunk, természetesen pezsgőpárosítással, de még és egy olasz Prosecco stand is helyet kap.

A sétálókóstolóra szombaton délután 2 és este 8 óra között érkezhettek meg, másnap, május 26-án pedig egy pezsgős brunch zárja majd a Balatoni Pezsgést a Laposa Borteraszon, ahol Badacsony legszebb kilátása mellett koccinthattok!

 

Forrás: HelloVeb, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> MI MÁST ÜNNEPEL A VILÁG AUGUSZTUS 20-ÁN?

>> MEGNEVEZTÉK A BALATON BORRÉGIÓ IDEI LEGJOBBJAIT