Filmbemutató az Országos Kékkör ultraterepfutójáról


2024.07.26 - Balatonica
ultrafutó táj

2024. július 30. és augusztus 2. között rendezik meg a Szigligeti Nyári Napok a strandon programsorozatot. A koncertek mellett egy különleges magyar dokumentumfilm, a Négy kék évtized vetítésére is sor kerül a Közösségi Házban.




A békéscsabai származású ultraterepfutó, Szarvas Mátyás legutóbbi, Országos Kékkör futásáról készült dokumentumfilm vetítésére egy négy napos kulturális kavalkád programpontjaként kerül sor augusztus 1-én (csütörtökön), Szigligeten. A többszörös világkupagyőztes és országos bajnok ultraterepfutó 2023 október másodikától november ötödikéig mintegy 2560 km-t tett meg; 35 nap alatt teljesítette Európa leghosszabban összefüggő kéktúra vonalát, és ezzel megdöntötte korábbi világcsúcsát. A futás Szigligetről indult és ugyanott ért véget.

A négy kék évtized című, 42 perces dokumentumfilmet Major Gyula és fia készítette. Az alkotó kiemelte: a Négy kék évtized című dokumentumfilmet szeretnék minél több településen levetíteni, és egyfajta hungarikumként közvetíteni az emberek felé. Szarvas Mátyás  elárulta: ez volt az ötödik, egyben utolsó Országos Kékköre. A jövőben három kontinens tizenegy országában, a bolygó megmentése érdekében újabb feladatokra és kihívásokra készül.

 

 

Forrás: behir.hu / csodalatosbalaton.hu, Fotó: unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> ORSZÁGÉPÍTŐ TÚRÁZÁS GYÖNYÖRŰ IDŐBEN

>> A CENTRÁL SZÍNHÁZ SZTÁRJAI SZIGLIGETEN JÁTSZANAK