Éremeső balatoni boroknak és pezsgőknek


2024.06.23 - Balatonica
pezsgők és borok

A világ legrangosabb bor- és pezsgőversenyét idén 21. alkalommal rendezték meg. A prominens zsűri egy Best in Show-t, 4 platina-, 13 arany-, 56 ezüst- és 67 bronzérmet osztott ki a hazánkból érkezett tételek között.




A Decanter World Wine Awards-ra több mint 18 ezer tételt neveztek 57 országból, melyek elbírálására mintegy 250 borszakértő gyűlt össze Londonban, köztük 61 Master of Wine és 20 Master Sommelier szakember. A rendkívül szigorú szabályok szerint folyó zsűrizés alapján kizárólag 95 pont felett adnak aranyérmet, míg platina díjjal az aranyérmeseket újrakóstolva jutalmazzák a legkiválóbb tételeket (97-100 pont). Best in Show minősítést pedig ezeken a fordulókon túljutott tételek közül csak azok kaphatnak, amelyek kategóriájukban valóban a legkiemelkedőbbek.

Magyarország remekül szerepelt a versenyen. Az aranyérmesek mezőnyében a Balatonfüred-Csopaki, Tokaji, Somlói és a Szekszárdi Borvidékről származó borok szerepeltek. A Kreinbacher Birtok Brut Classic és Prestige Brut pezsgői úgyszintén aranyérmet vihettek haza.

 

 

 

Forrás: turizmus.com / hirbalaton.hu, Fotó: unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> FÓKUSZBAN A BALATONI PEZSGŐK

>> MIT REJT A CUVÉE A BORCÍMKÉN?