Cserszegtomajra költözött a keszthelyi madárpark


2024.07.27 - Balatonica
pávatoll

Új helyen, a cserszegtomaji Pilikán Parkban nyílt meg a korábban a keszthelyi Festetics-kastélyban működött madárpark, amelynek lakói között most már liliputi mini állatokkal is találkozhatnak a látogatók.




Rigó Gábor 2016. július 15-én nyitotta meg a madárparkot a történelmi főúri rezidencia udvari részében, s mint feleleveníti: 22 faj mintegy 120 egyedével érkezett Keszthelyre, mígnem idén már 55 faj 300 példánya volt látható a kastélyban. 

Július közepén új fejezet kezdődött: a madárpark új helyre költözött, méghozzá Cserszegtomajra, az eddiginél négyszer nagyobb területre, ahol több mint 650 madár látható, s mellettük mini állatok is helyet kaptak, akiket a látogatók akár simogathatnak. 

Vannak benett kenguruk, minnesotai törpe disznók, törpe holland, illetve oroszlánfejű nyulak, s holland törpekecske is szemügyre vehető. A vízimadarak közül hatvan fajt mutatnak be a parkban, köztük apáca fütyülős ludakat és röfögős ausztrál tyúklúdat, s persze a hattyúk mezőnye is erős. A szárazföldi madarak közül a látogatók pávákat, koronás darvakat és fácánokat figyelhetnek meg közelről.

A Balatoni Madárpark a szezon végéig 10 és 18 óra között tart nyitva, utána, az őszi-téli hónapokban ennél rövidebb időszakban lesz látogatható, de az esztendő 365 napján fogadja a vendégeket.

 

 

Forrás: zaol.hu / hirbalaton.hu, Fotó: Pilikáni Park Facebook

KAPCSOLÓDÓ

>> MÉGIS HÁNY GÓLYA FÉSZKEL MAGYARORSZÁGON?

>> MIÉRT VAN EGYRE KEVESEBB HATTYÚ A BALATONNÁL?