Bejelentették a 2025-ös Jazzpiknik időpontját


2024.08.08 - Balatonica
jazzpiknik 2024

22 000 piknikező részvételével, négy színpadon, 46 koncertélmény után a hétvégén zárult a 12. Paloznaki Jazzpiknik. A szervezők 2025. július 31. és augusztus 2. közöttre hirdették a következő, immár 13. rendezvényt.




Az idei lineup-ban olyan világhírű sztárok és formációk szerepeltek a MOL Nagyon Balaton Nagyszínpadon, mint Izo FitzRoy, Anastacia, a The Brand New Heavies, Tony Hadley, a Kraak & Smaak, a Son Mieux, a Morcheeba, vagy az MF Robots. A fesztiválnak otthon adó Paloznak faluközpontjában évről évre a jazz hazai legjei lépnek fel, olyan formációkkal találkozhattak itt a piknikezők, mint a Pénzes Máté és a Zseb, a Sárik Péter Trió, a The Qualitons, a New Fossils, a Claudia Raquel Quintet, a Gorg & Benzol, a Symbiosis 5, Palágyi Ildikó, vagy a Pálmai Panna – Oláh Krisztián duó.

 

 

A Jazzpiknik a legzöldebb hazai fesztivál, ahol a fenntarthatóság, az ökológiai lábnyom csökkentése és a szelektív hulladékmenedzsment ugyanannyira fontos, mint a lineup-ban szereplő világsztárok kiválasztása. A Piknik zöldítő, érzékenyítő programja a Zöldövezet Társulással közösen valósult meg, a fesztiválon a teljes hulladékmenedzsment környezettudatos szervezése, újrahasznosítása, a környezetbarát termékek alkalmazása és a szemléletformálás az Egyesülettel közösen történt. A rendezvényen továbbra is jól működnek az újratöltős rendszerek is, a borospohár, a repohár és szódatöltés, így a hulladéktermelés is kevesebb. Az idei évben egy másik szemléletformáló momentum is kiemelkedő volt: minden évben egyre többen érkeznek két keréken, idén közel 1000 piknikező vette igénybe a BalatonBike365 ingyenes kerékpártárolóját.

A szervezők 2025. július 31. és augusztus 2. közöttre hirdették a következő, 13. Paloznaki Jazzpikniket. A lineup-ról és a jegyekről 2024 telén adnak további részletes tájékoztatást.

 

Forrás: hirbalaton, Fotó: facebook

KAPCSOLÓDÓ

>> Magyar fellépőkkel teljes a line-up a 12. Jazzpikniken

>> Tehetséges fiatalok mutatkoznak be az idei Jazzpikniken