Begyűjtik az EKF jegyében létrejött kulturális kincseket


2024.06.30 - Balatonica
kincses doboz lépcső

A Veszprémben és a régió 116 településén az Európa Kulturális Fővárosa jegyében született kulturális kincseket a most létrehozott EKF értéktárba rendezi és őrzi meg a VEB2023 Zrt. Az értéktár listára szánt eredményeket július 10-ig várják a településektől, a programok szervezőitől és megvalósítóitól.




Veszprém és a Bakony-Balaton régió 2023-ban Magyarország és Európa figyelmének középpontjába került: a sok értékes programon túl fontos, korábban nem létező kapcsolatok alakultak ki, helyi hagyományok erősödtek meg és használaton kívüli területek kerültek be a kulturális vérkeringésbe. Egy frissen kiadott közlemény szerint kiemelten fontos cél, hogy a közös eredmények a címviselés éve utáni években is, hosszú távon is jól láthatók maradjanak, és tovább erősítsék a kulturális-kreatív régiót.

Jelenleg minden olyan értéket szívesen várnak az értéktárba, amivel a települések, intézmények, szervezetek a program kapcsán gazdagodtak; legyen az tapasztalat, együttműködés, helyszín vagy rendezvény, mindent, amiről érzik, tudják, hogy hosszú távon is fontos értéket képvisel. A tájékoztatás szerint a gazdag örökséget egy „EKF-értéktárba” rendezi a program értékeit ápoló csapat, és ezeket közzéteszi nemcsak a hazai, hanem a nemzetközi nagyközönség számára is. Kifejezetten ebből a célból elkészült egy digitális pecsét is: az ezzel ellátott eseményeket, attrakciókat a VEB2023 Zrt. továbbra is közzéteszi digitális platformjain megtalálható programnaptárakban.

 

Forrás: hirbalaton, Fotó: unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> MILYEN ÚJ KIHÍVÁSOK ELÉ NÉZ A BALATONI TURIZMUS?

>> HÁROM NÉPSZERŰ ÉLETMŰ KAPOTT BALATON-DÍJAT